Ziua Copilului, sărbătorită la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț sărbătorește Ziua Copilului, sâmbătă, 1 Iunie, cu un regal de activități dedicate celor mici și organizate de personalul din filiale și secții, în intervalul orar 11.00 – 13.00.

Astfel, Secția de carte pentru copii & Ludotecă „Ion Creangă“, în parteneriat cu Palatul Copiilor Piatra-Neamț și Școala de Artă Gogu-Craiu Piatra-Neamț îi așteaptă pe copii cu un atelier de pictură pe față, după modele ale eroilor preferați din basme, în cadrul proiectului „Face Paintings“. Cei mici vor mai avea la dispoziție atelierele de confecționat  bijuterii din mărgeluțe, de lecturi și desene, precum și de jocuri logico-educative. De asemenea, copiii vor desena pe asfalt, pe esplanada din fața bibliotecii.

Filiala de Carte Străină organizează ateliere creative în limbi străine pentru copii, cu tema „Jucării din lumea-ntreagă“, la sediul propriu. Copiii vor călători, imaginar, confecționând jucării de pe alte meleaguri, vor asculta cântece în diferite limbi străine și vor primi fișe lingvistice ilustrate, cu vocabular în patru limbi (română-engleză-franceză-italiană) cu tema Animale din Africa. Activitățile desfășurate vor fi Jocul girafei (Africa), Leul (Kenia), Mini Pinata Cactus (Mexic) și Brățara egipteană.

Organizatorii precizează că bucuriile și valorile copilăriei sunt aceleași, chiar dacă lumile și mediile în care trăim sunt diferite. Prin joacă și jucării, copiii descoperă lumea înconjurătoare, dezvoltă abilități practice, creative și de socializare, își îmbogățesc imaginația și se bucură de vârsta lor minunată.

De asemenea, în spațiul expozițional de la parterul instituției și în Secția Arte, multimedia vor fi făcute proiecții de scurt-metraje pentru copii și desene animate, în cadrul proiectului „Cinema la Bibliotecă“, derulat în parteneriat cu EduCaB. 

Totodată, Filiala „Vasile Conta“ Mărăței a Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț a organizat o expoziție de cărți intitulată „Copiii – autori și ilustratori“, cu volume alese din colecțiile filialei, iar Punctul de lectură și împrumut Speranța prezintă două expoziții, una de carte – „Noutăți literare pentru copii și adolescenți“, și alta de pictură – „Conexiuni cromatice“. Aceasta din urmă este realizată în parteneriat cu elevii Palatului Copiilor și Asociației Culturale Arte.Ro, avându-i ca profesor coordonator pe Cristina Petrariu.

PUBLICITATE