Viceprimarul unei comune din județul Neamț, anchetat de Agenția Națională de Integritate

Agenția Naționalã de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și existența conflictului de interese de naturã administrativã în cazul a 13 foști și actuali aleși locali. Printre aceștia, din județul Neamț se află și viceprimarul comunei Săvinești.

URDĂ NECULAI, viceprimar al comunei Săvinești, județul Neamț

INCOMPATIBILITATE

În perioada 25 iunie 2012 – 07 aprilie 2016, a deţinut simultan funcția de viceprimar Neamț și calitatea de persoană fizică autorizată la Urdă Neculai Persoană Fizică Autorizată, iar în perioada 25 iunie 2012 – 07 iulie 2014,  a deţinut simultan funcția de viceprimar și calitatea de administrator al S.C. Marda S.R.L., încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și lit. g) din Legea nr. 161/2003.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. – se mai arată în comunicatul ANI

PUBLICITATE