Un polițist din Neamț a salvat viața unui bărbat aflat în stop cardio-respirator (FOTO)

Un polițist din Neamț a intervenit prompt pentru a salva viața unui bărbat de 64 de ani care s-a prăbușit în timpul unui festivalul. Polițistul a efectuat manevre de resuscitare, menținând bărbatul în viață până la sosirea echipajului medical.

Astăzi, în jurul orei 12:00, agentul șef principal de poliție Popa Cristian, din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă, a fost alertat de trecători despre o persoană inconștientă pe DJ 159, în localitatea Valea Ursului, în timpul Festivalului “La Izvoarele Bîrladului”.

Fără a ezita, polițistul a acordat primul ajutor unui bărbat de 64 de ani, din Roman, care se prăbușise în timpul desfășurării activităților comerciale ambulante. Agentul șef Popa Cristian a efectuat manevre de resuscitare, inclusiv masaj cardiac, menținând bărbatul în viață până la sosirea echipajului medical.

Datorită prezenței de spirit și competenței sale, viața bărbatului a fost salvată, acesta fiind transportat ulterior la spital, unde starea sa a fost stabilizată.

„Reacția promptă și sângele rece al colegului nostru au fost esențiale în această situație critică. Mulțumim Cristian pentru exemplul de dedicare și altruism!” a transmis Poliția Neamț.

În semn de apreciere pentru implicarea și spiritul civic demonstrat, Primăria comunei Valea Ursului l-a premiat pe polițist cu o Diplomă de merit.

PUBLICITATE