Un consilier PNL și-a donat indemnizațiile pentru expediția din Himalaya


2.200 de lei au fost donați expediției pe Himalaya de un membru al C.L. Piatra-Neamț, consilierul PNL, Valentin Ciobanu. Banii reprezintă indemnizația de consilier pentru patru luni.

Alpiniştii pietreni Ionuţ Ştefănescu, Iulian Petre şi Adrian Laza au îndeplinit cu succes cea mai importantă provocare a propriei lor cariere dedicată ascensiunilor montane la mare altitudine. Expediţia românească pe vârful Cho-Oyu din Himalaya a semnificat prima tentativă a celor trei temerari de a ajunge, în premieră, pe un opt-miar. Ba chiar, Ionuț Ștefănescu a ales să urce până la capăt fără resurse suplimentare de oxigen, un impediment în respiraţie ţinând cont de aerul tot mai rarefiat după cota 5000 metri.

14523153_1099879143453177_8807100615495317276_nCei trei au ajuns pe vârf pe 30 septembrie: Adrian și Iulian, cu oxigen la ora 12.00 iar Ionuț, fară, la 13,30.

„Am urcat pentru Piatra Neamt si pentru Romania! Este o performanta personala si de echipa dar am purtat cu mine, in suflet, gandurile tuturor celor care au crezut ca este posibil, m-au incurajat si m-au sustinut. Nu ajungeam aici fara sprijinul financiar al unor patrioti inimosi. Multumesc: Lafor, Sif Moldova, Rifil, Izotec, Dinamic 92, Farmaciile Ardealu, Alpitour, Dolinex, consilierului Valentin Ciobanu, Maia Outdoor!” a fost mesajul de mulțumire care a apărut pe pagina de Facebook a lui Ionuț Ștefănescu

Printre cei cărora cei trei alpiniști le-au mulțumit pentru sprijinul financiar, acei „patrioți inimoși”, se află și un consilier PNL, Ciobanu Valentin. Din sursele noastre acesta a donat o sumă de bani echivalentă cu 4 indemnizații (cele 3 luate până acum plus una în avans), în valoare de 2200 lei pentru această expediție. 

Consilierul Valentin Ciobanu a anunțat, încă de la începutul lunii august, că va dona indemnizațiile pe care le primește pentru funcția de consilier:
„acum câteva zile am incasat asa zisul „SALAR” – in suma de 550 RON pentru luna IULIE, nu sunt nici multi nici putini, aceasta suma de bani o voi cheltui in fiecare luna (atâta timp cât voi fi consilier), pentru orașul Piatra Neamt. – postase consilierul pe 11 august pe pagina de Facebook.

Sperăm ca acest gest să fie multiplicat, deși știm că e puțin probabil. Nu de alta, dar ar constitui un contraexemplu extrem de „dăunător” pentru politicienii care nu vor decât la „ciolan“.

D.M.B.
foto: Facebook
PUBLICITATE