Un bărbat din Neamț s-a ales cu fracturi și vânătăi după ce a fost plimbat între 3 spitale

Familia unui pacient din Neamț cere răspunsuri după ce bărbatul a fost găsit cu fracturi și vânătăi după transportul în ambulanță între spitalele din Roman, Piatra-Neamț și Bicaz.

Anchetă în Neamț după ce un bărbat a depus plângeri la Colegiul Medicilor, Parchet și Ministerul Sănătății. El își exprimă îngrijorarea că tatăl său, în vârstă de 69 de ani, ar fi suferit un accident în timpul transferului între spitale, ceea ce ar fi dus la fracturi costale și echimoze.

Potrivit PRO TV, pacientul fusese inițial dus la Spitalul din Roman, unde a avut crize convulsive. Din cauza nefuncționalității CT-ului spitalului, a fost necesar să fie transferat la Spitalul Județean Piatra Neamț.

În timpul evaluării la Piatra Neamț, medicii au descoperit că bărbatul avea fracturi costale mai vechi, presupus a fi rezultate în urma unui episod anterior de resuscitare, și echimoze, care pot fi atribuite tratamentului anticoagulant pentru insuficiența cardiacă.

Ulterior, la cererea familiei, pacientul a fost transferat la Spitalul din Bicaz, unde fusese tratat anterior pentru un AVC. Aici, familia a observat vânătăile și, conform fiului, pacientul ar fi menționat că a căzut în ambulanță. Fiul suspectează că tatăl său nu a fost asigurat corespunzător în timpul transportului.

Avocatul familiei presupune că incidentul ar fi avut loc fie în ambulanță, fie în unul dintre spitale, motiv pentru care au depus plângeri către toate instituțiile implicate. Serviciul de Ambulanță Județean Neamț neagă orice incident în timpul transportului între Roman și Piatra Neamț. Anchetele deschise în acest caz urmează să clarifice circumstanțele în care bărbatul a suferit rănirile.

Reportajul video poate fi văzut AICI

PUBLICITATE