Trimiși în judecată de DIICOT Neamț după moartea fetei de 16 ani

Trei persoane au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT Neamț într-un caz de trafic de droguri, după moartea unei adolescente de 16 ani. Fata a decedat în urma consumului de droguri de tip cristal, furnizate de unul dintre inculpați.

„Prin rechizitoriul din data de 20.06.2024, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț au dispus trimiterea în judecată a trei inculpați, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, deținere, fără drept, de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu și punere la dispoziție a unui imobil pentru consum ilicit de droguri”, se arată în comunicatul DIICOT.

Conform DIICOT, unul dintre inculpați a achiziționat droguri de mare risc la data de 30.07.2023 și le-a oferit unei victime minore, în vârstă de 16 ani, care a decedat ulterior.

Raportul medico-legal a indicat că moartea a fost violentă, cauzată de insuficiență cardio-respiratorie acută, consecința unei intoxicații acute cu 4-METHYLMETCHATINONĂ (mefedronă).

În urma cercetărilor, s-a stabilit că cei doi coinculpați au deținut și comercializat droguri de risc și mare risc în perioada iunie 2022 – august 2023. De asemenea, unul dintre aceștia a pus zilnic la dispoziție apartamentul său pentru consumul de droguri între 15.07.2023 și 01.08.2023.

Procurorii au solicitat instanței obligarea inculpaților la plata sumei de 18.000 lei, reprezentând cheltuielile judiciare avansate de stat. Dosarul a fost înaintat spre soluționare Tribunalului Neamț.

„Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a transmis DIICOT în comunicat.

Vezi și Arestați preventiv în cazul fetei decedate din cauza consumului de droguri

PUBLICITATE