Șofer reținut de polițiștii din Neamț după o serie de infracțiuni grave

Un bărbat de 59 de ani din Secuieni a fost reținut de polițiști pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului. Mașina acestuia avea inspecția tehnică și polița RCA expirate, iar șoferul avea o alcoolemie de 0,98 mg/l în aerul expirat.

„La data de 13 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Români, în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului rutier, au depistat în flagrant un bărbat, în vârstă de 59 de ani, din Secuieni, în timp ce conducea un autoturism pe DC 88, în Secuieni, sub influența alcoolului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicând o valoare de 0,98  mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din verificările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, autoturismul avea inspecția tehnică expirată din luna noiembrie 2023 și nu deține poliță RCA valabilă.” – a transmis Poliția Neamț

Prin faptele săvârșite și gradul de pericol social ridicat al faptelor comise, față de bărbatul în vârstă de 59 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Neamț, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunerea de luarea unei măsuri preventive.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

PUBLICITATE