Șofer achitat după ce a accidentat mortal o femeie pe o trecere din Piatra-Neamț

Un șofer din Neamț a fost achitat de Judecătoria Piatra-Neamț într-un dosar de ucidere din culpă după ce a accidentat mortal o femeie pe o trecere de pietoni în 2019. Instanța a stabilit că victima a traversat strada neregulamentar.

Un șofer din Neamț a fost achitat de Judecătoria Piatra-Neamț săptămâna trecută într-un dosar privind infracțiunea de ucidere din culpă, după ce a accidentat mortal o femeie pe o trecere pentru pietoni din Piatra-Neamț.

Accidentul rutier a avut loc pe 18 septembrie 2019, în jurul orei 10:40, pe Bulevardul 9 Mai din Piatra-Neamț, când șoferul, la volanul unui cimentruc, se deplasa pe direcția Bacău – Bicaz.

Potrivit anchetatorilor, șoferul a oprit pentru a acorda prioritate unor pietoni la trecerea pentru pietoni din apropierea intersecției cu strada Cuejdi. După trecerea acestora, șoferul a pus mașina în mișcare fără a observa o femeie care ajunsese în colțul din dreapta al autotractorului și se angajase în traversare.

Femeia a fost lovită de partea dreaptă față a ansamblului de vehicule, dezechilibrându-se și căzând în fața cabinei, fiind călcată de roțile capului tractor.

Echipajele Serviciului Județean de Ambulanță Neamț au transportat victima la Spitalul Județean de Urgență, unde a decedat în jurul orei 11:30.

Șoferul a fost testat pentru alcool, rezultatul fiind negativ.

VEZI ACCIDENTUL AICI

Pe parcursul procesului penal, șoferul a susținut că victima nu a traversat regulamentar strada, ci în mod oblic, pornind înainte de marcajul pentru pietoni, iar un martor a confirmat în fața instanței versiunea șoferului.

Astfel, instanța a stabilit că femeia a traversat strada „…în mod neregulamentar, printr-un loc nepermis, respectiv a început traversarea înaintea marcajului pentru pietoni, parcurgând banda I de circulație pe direcție oblică…”, iar șoferul a fost achitat pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

PUBLICITATE