Sfințirea unei biserici din Borlești, marcată de un incident violent. Primarul comunei, lovit de un candidat PSD

Campania electorală din Borlești a escaladat în violență după ce primarul George Mutu a fost lovit de candidatul PSD Marius Bordeianu. Incidentul a avut loc după sfințirea unei biserici, în prezența mai multor cetățeni.

Astăzi, după ce comunitatea borleșteană a avut parte de un eveniment inedit la care a participat IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei cu ocazia Sfințirii unei biserici din satul Ruseni, un candidat PSD la funcția de consilier local (candidat pe lista partidului condus de Vasile Puică, președintele organizației PSD Borlești), a lovit pe primarul în funcție George Mutu, aflat într-un loc public cu mai mulți cetățeni din zonă.

Potrivit surselor noastre, agresorul, însoțit de fostul primar Puică, a căutat în repetate rânduri să îl provoace pe edilul în funcție la discuții mai puțin civilizate, ajungându-se în scurt timp la injurii și chiar acte de violență.

„Eram în fața unei societăți comerciale cu un pahar în mână. Stăteam de vorbă cu câțiva oameni. La un moment dat s-a apropiat de noi un grup de susținători și membri PSD în care se afla și candidatul la funcția de primar a acestui partid , Vasile Puică dar și acest Bordeianu. Acesta a venit fix lângă mine, a tot dat să mă provoace, cu diverse întrebări, să șicaneze.

L-am rugat frumos să mă lase în pace, să-și vadă de campania lor electorală spunându-i că nu e normal să aibă astfel de confruntări în stradă și că avem timp ca fiecare dintre noi să vorbim liber cu orice cetățean dorim.

El a devenit tot mai nervos și mai agresiv, eu am tot susținut să-și vadă de drumul lui și, dintr-o dată, m-a lovit. M-a lovit în mâna în care aveam acel pahar care mi-a venit violent peste față și m-a tăiat cu marginea lui.

Sunt și martori, în zonă sunt și camere, sper ca instituțiile abilitate să-și facă treaba, să se facă dreptate. Nu e normal ca într-o campanie electorală să aibă loc astfel de șicane și de violențe”, a declarat primarul Mutu.

Martorii aflați la fața locului au sunat la 112, la fața locului a ajuns un echipaj de Poliție.

Conform IPJ Neamț, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Toate acestea se întâmplă, nu la foarte mult timp de când președintele PSD Neamț, Daniel Vasilică Harpa, declara la începutul campaniei electorale că își dorește împreună cu echipa sa să desfășoare o campanie curată fără incidente de acest gen.

Se pare că organizația de la Borlești a social-democraților văd altfel lucrurile și ajung să decurgă inclusiv la violență pentru a-și atinge scopurile în această campanie.

Președintele PNL Neamț, George Lazăr, a condamnat ferm agresiunea împotriva primarului de Borlești comisă de candidatul PSD.

Un fapt fără precedent s-a produs sâmbătă în comuna Borlești.

Primarul liberal George Bogdan Mutu a fost lovit în plină stradă de un membru și candidat al PSD la Consiliul Local al comunei Borlesti.
Este de-a dreptul revoltător că PSD înțelege să facă din nou campanie electorală cu pumnul.

În timp ce candidații noștri, ai PNL, merg și vorbesc cu cetățenii, le ascultă problemele și le prezintă soluțiile, pesediștii sar la bătaie iritați că vor pierde alegerile.

PNL Neamț cere tuturor autorităților competente să ia urgent măsurile care se impun! Nu putem tolera astfel de comportamente golănești care pot antrena fapte și mai grave!

Pe de altă parte, cerem tuturor competitorilor politici să desfășoare o campanie electorală corectă, legală, bazată pe proiecte sustentabile și fără amenințări și agresiuni!

Noi, PNL Neamț, nu vom abdica de la aceste principii!” – a spus George Lazăr

PUBLICITATE