Senatorul Eugen Țapu: Ministerul Educaţiei Naţionale taie până şi investiţiile în „materia cenuşie”

Cele mai importante universități din țară pierd sute de locuri la buget. Acestea revin universităților mai mici, drept recompensă că i-au susținut numirea domnului Valentin Popa în funcția de ministru al educației.

Cele mai afectate de decizia ministrului sunt: Universitatea din București, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timișoara etc.

O declarație a senatorului Eugen Țapu Nazare, subliniază că prin această decizie nu e altceva decât o persiflare la adresa tinerilor potenţiali viitori studenţi.

Ministerul Educaţiei Naţionale taie până şi investiţiile în „materia cenuşie”!

În ultimele zile, s-a dezbătut aprig în mass-media şi pe reţelele de socializare decizia nefirească a Ministerului Educaţiei Naţionale, condus de domnul ministru Valentin Popa, de a tăia pentru anul universitar 2018-2019, fără o justificare raţională, locuri bugetate de licenţă, master şi doctorat, din cadrul celor mai prestigioase, eficiente şi competitive universităţi din România: Universitatea din Bucureşti, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Universitatea de Vest din Timişoara şi altele.

Exact acele universităţi care şi-au câştigat, pe drept, prestigiul atât la nivel naţional, cât şi internaţional, dar care, „se pare”, nu sunt pe placul ministrului de resort. Prin menţinerea acestei decizii luate de domnul ministru Valentin Popa, intempestiv, total netransparent şi nejustificat, vor fi spulberate aspiraţiile multor tineri care se pregătesc pe parcursul liceului, crezând în şansa lor de a deveni studenţi la una dintre aceste universităţi renumite!

Este de notorietate faptul că guvernul PSD-ALDE a structurat programul de guvernare, încălcând flagrant legităţile economice prin stimularea consumului, în detrimentul investiţiilor. Dar, deja, este o persiflare mult prea mare, la adresa tinerilor potenţiali viitori studenţi, această decizie a Ministerului Educaţiei Naţionale de a tăia până şi investiţiile în „materia cenuşie”! Poate nu ştiţi, domnule ministru Vlad Popa, dar, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la University College din Londra, capacitatea de a reflecta înainte de a acţiona depinde de cantitatea de materie cenuşie din creier!

Domnule Ministru, având în vedere obiectul prezentei declaraţii politice, nutresc speranţa că vă veţi reconsidera poziţia faţă de universităţile care fac performanţă, întreţin şi dezvoltă activitatea de cercetare, mai exact „veţi da Cezarului ce este al Cezarului şi lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu”, astfel încât guvernarea PSD-ALDE să nu taie până şi investiţiile în „materia cenuşie”! – este declarația senatorului Eugen Țapu Nazare.

PUBLICITATE