Șeful PSD Neamț, Daniel Vasilică Harpa, în noua anchetă Recorder: „Corupție în numele Domnului”

Noul președinte al PSD Neamț, Daniel Vasilică Harpa, apare într-o nouă investigație jurnalistică publicată astăzi, 21 noiembrie, de cei de la Recorder, anchetă denumită „Corupție în numele Domnului”.

Potrivit sursei citate, statul român alocă în fiecare an zeci de milioane de euro către biserici, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, iar împărțirea și cheltuirea acestor bani au ridicat mereu suspiciuni de corupție.

Investigația publicată de Recorder vine cu dovezi concrete despre mita și traficul de influență care leagă politicul de Biserică. Aceste dovezi sunt prezentate chiar de un om din interior, un preot ortodox, care a fost martor și părtaș la funcționarea acestui sistem.

Pe lângă mărturiile sale, preotul face publice imagini filmate cu camera ascunsă în care mai mulți lideri politici și înalți prelați ai Bisericii Ortodoxe Române se implică direct și își dau binecuvântarea pentru fraudarea banilor publici.

Printre cei vizați se numără și președintele PSD Neamț, cel care a fost filmat cu camera ascunsă atunci când a promis preotului să intervină la Secretariatul de Stat pentru Culte pentru ca două parohii (Bradu și Poiana Teiului) să primească 800.000 de lei.

„O să transmit să se ocupe” … „Facem ca să fie bine” – sunt cuvintele lui Daniel Harpa, surprinse de camera ascunsă.

Sunat de reporterul Recorder, șeful PSD Neamț nu a recunoscut deloc întâlnirea și a declarat că un astfel de gest intră în sfera penalului, fiind vorba despre trafic de influență.

Mai jos, materialul video de la minutul în care apare președintele PSD Neamț:

PUBLICITATE