Șase noi membri la ISU Neamț, inclusiv prima femeie pompier la intervenție

Din luna aceasta, ISU Neamț s-a întărit cu șase tineri absolvenți ai Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă din Boldești, pregătiți să facă față provocărilor profesiei de salvator, inclusiv Ioana Toader, prima femeie care va interveni în misiuni de stingere a incendiilor alături de salvatorii nemțeni.

„Din această lună, șase tineri absolvenți ai Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă din Boldești s-au alăturat echipei salvatorilor nemțeni. Este vorba de sergenții majori:

  • Ioana Toader
  • Iustin Chelaru
  • Emilian Gugiu
  • Andrei Mancăș
  • Dragoș Nicuță
  • Sorinel Știrbu

Cinci dintre aceștia își vor desfășura activitatea în cadrul Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț, iar unul la Detașamentul Roman.” – a transmis ISU Neamț

Ioana Toader, originară din Botoșani, este prima femeie din echipa de intervenție a ISU Neamț. Ea va opera ca servant pe o autospecială de stingere.

„Ioana, originară din Botoșani a ales să lucreze la ISU Neamț. Ea este prima femeie care va lucra la intervenție alături de salvatorii nemțeni, aceasta fiind încadrată ca servant pe o autospecială de stingere din dotarea inspectoratului.

Iustin este un tânăr ambițios care a îmbrățișat cu drag meseria de pompier imediat după ce a terminat liceul, în calitate de voluntar la SVSU Podoleni. Și-a continuat activitatea în domeniul situaţiilor de urgenţă ca soldat gradat profesionist la ISU Neamț, după care a vrut să devină pompier profesionist și a urmat cursurile Școlii De Subofițeri.

Emilian, Andrei, Dragoș și Sorin sunt la început de drum în această meserie pe care au ales-o cu inima, dar sunt plini de energie și dorință de a evolua în carieră.

Le urăm bun venit noilor colegi și le dorim succes în activitate!” – a mai precizat ISU Neamț

PUBLICITATE