Sărbătorirea a 165 de ani de la Mica Unire: George Lazăr evidențiază importanța evenimentului

Comemorând 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, George Lazăr, președintele PNL Neamț, a amintit despre importanța acestui moment istoric. Lazăr a evidențiat rezistența și unitatea românilor, subliniind importanța tradiției și culturii în consolidarea identității naționale.

Președintele PNL Neamț, George Lazăr, a transmis un mesaj puternic cu ocazia aniversării a 165 de ani de la Mica Unire, evenimentul istoric care a unit Moldova cu Țara Românească la 24 ianuarie 1859.

Lazăr a subliniat că această zi reprezintă nu doar un simbol al dorinței românilor de a trăi sub aceeași lege și tradiție, ci și o manifestare a iubirii față de istoria și identitatea românească.

„Astăzi, Mica Unire, de la 24 ianuarie 1859, nu este doar un simbol al dorinței nestăvilite a poporului român de a trăi sub aceeaşi lege, tradiție şi sub acelaşi domn, dar mai ales iubirea față de istoria comună, graiul unic şi identitatea românească.
Românii împart mai mult decât o istorie comună, împart dorința de a rezista cu stoicism în fața greutăților, de a prinde, în cusătura unei ii, întreaga poveste a neamului nostru şi de a duce mai departe credința, folclorul, dragostea de frumos care ne-au unit secole la rând.” – a transmis Lazăr

Acesta a mai subliniat importanța valorilor comune care au unit românii de-a lungul timpului, precum credința, folclorul și dragostea de frumos și a încheiat mesajul cu un apel la mândrie și bucurie națională.

„Mica Unire a însemnat, de fapt, un pas uriaş pentru români, pentru formarea unui stat unitar, independent, care să unească, sub tutela sa, toate inimile care băteau româneşte, în acelaşi ritm, cu acelaşi grai şi aceeaşi credinţă.
Astăzi, 165 de ani mai târziu, învăţăm din izbânda înaintaşilor noştri, care au răzbit şi au reuşit să schimbe cursul istoriei şi să aducă toată suflarea românească laolaltă.
Încă o dată, şi în acest an, hai să dăm mână cu mână, cei cu inima română, cu mândrie, bucurie şi speranță!
La Multi Ani, dragi nemțeni !
La Mulți Ani, dragi români!
Trăiască Unirea!” – a transmis George Lazăr

PUBLICITATE