S-a încheiat a doua etapă de cosire a ierbii din Piatra-Neamț

Primăria Piatra-Neamț a încheiat în această săptămână cea de-a doua etapă a lucrărilor de cosire din perimetrul asociațiilor de proprietari. 

În ultima lună (perioada 15 mai – 17 iunie), echipele specializate au intervenit pe spațiul verde din centrul orașului, precum și în cartierele Precista, Mărăței (cu zona 1 Mai), Dărmănești, Speranța și zona Văleni.

Acest gen de operațiuni s-au desfășurat și în spațiile verzi din curtea grădinițelor și creșelor din oraș. 

În această perioadă, prin Serviciul Administrare Spații Verzi al CMI Urban, s-au încheiat și lucrările de plantare și amenajări florale de pe domeniul public. În total, în primăvara acestui an au fost plantați în Piatra-Neamț 861 de arbori, 228 de arbuști, 27.929 flori anuale și 2260 de flori perene.

Amenajările florale au fost executate în zonele Curtea Domnească, Parcul Central, Aleea Tiparului, Ștrandul Municipal, podurile de peste Cuejdi (Orion, Spital, Piața Centrală), podul de pe strada Mihai Viteazu (ieșirea din oraș spre Roman), punțile pietonale, în sensurile giratorii, pe Bulevardul Republicii și pe platforma de peste Cuiejdi. 

Pe parcursul anului vor continua lucrările specifice de igienizare a arborilor, precum toaletări și aranjarea coronamentelor.  

PUBLICITATE