RO-ALERT în Neamț! Pești morți pe un râu din județ. Posibilă poluare

Posibilă poluare a râului Bicaz a fost semnalată astăzi în comuna Bicaz Chei, după ce mai mulți pești morți au fost observați plutind pe apă. Autoritățile au transmis un mesaj RO-Alert cetățenilor din zonă.

Posibilă poluare a râului Bicaz a fost semnalată astăzi, 26 septembrie, în comuna Bicaz Chei, după ce în jurul orei 13:00 au fost observați mai mulți pești morți plutind pe luciul apei.

Pompierii de la SVSU Bicaz Chei și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț, alături de alte instituții responsabile, s-au deplasat la fața locului pentru a evalua situația și a lua măsurile necesare.

Autoritățile au transmis un mesaj RO-Alert cetățenilor din comunele Bicaz Chei, Bicazu Ardelean și Tașca, avertizându-i despre posibilitatea unei poluări și sfătuindu-i să evite utilizarea apei pentru uz casnic sau pentru animale până la obținerea rezultatelor privind calitatea apei.

„Posibilă poluare a râului Bicaz. Până la obținerea rezultatelor calității apei, evitaţi utilizarea acesteia pentru uz casnic sau animale. Urmați instrucțiunile autorităților.” – este mesajul transmis de ISU Neamț

ACTUALIZARE:

„La data de 26 septembrie a.c., în jurul orei 13:00, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, în albia pârâului Bicaz, din localitatea Bicaz Chei se observă pești morți.

Pentru verificarea aspectelor semnalate, la fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz, împreună cu reprezentanții instituțiilor cu competențe în domeniu.

Au fost ridicate mostre, în vederea realizării de probe de laborator.

Se vor continua verificările și funcție de rezultatele testelor efectuate se va acționa conform competențelor legale.” – a transmis Poliția Neamț

PUBLICITATE