Proiect de lege pentru șoferi: Amenzile, plătite la jumătate în 15 zile, nu în 48 de ore

Stresul amenzii plătite obligatoriu în 48 de ore ar putea fi în curând doar o amintire. Mai mulţi parlamentari propun un termen de 15 zile pentru plata amenzilor la jumătate din valoarea minimă. Momentan proiectul e în dezbatere la Senat, dar ultimul cuvânt îl vor avea deputații.

Zeci de parlamentari propun ca termenul să crească de la 48 de ore la 15 zile. Argumentele aleşilor: două zile sunt prea puţine, în condițiile în care după acest termen, contravenienţii trebuie să achite amenda integral. În plus, schimbarea ar putea duce la creşterea încasărilor la buget. – notează digi24.ro

Iniţiatorii legii susţin că majorarea perioadei în care poţi plăti doar jumătate din amenda primită i-ar motiva pe contravenienţi să achite, în loc să conteste sancţiunile.

Argumentele iniţiatorilor: „Prin modificarea termenului, în sensul măririi perioadei în care contravenientul poate achita jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege, va conduce la o creştere a încasărilor la buget şi degrevarea instanţelor de judecată de cauzele având ca obiect contestaţia împotriva sancţiunilor contravenţionale primite”, se arată în expunerea de motive a legii.

Proiectul va fi dezbătut, mai întâi, în Senat.

 sursa: digi24.ro
PUBLICITATE