Primarul Carabelea a invitat robotul „ION” în Piatra-Neamț

Primarul municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, a anunțat că l-a invitat pe robotul „ION” într-o vizită în municipiul Piatra-Neamț.

„Planul este să meargă prin toată țara și să își îndeplinească misiunea: aceea de a afla ce își doresc românii și de a îi implica în actul democratic și guvernamental. Știind de acest plan, am lansat invitația: #HaiLaPiatra. Și bineînțeles că a acceptat.” – a transmis edilul orașului

„ION” este primul Consilier AI (Inteligența Artificială) al Guvernului, care ajută românii să fie reprezentați mai eficient la nivel administrativ prin preluarea și raportarea mesajelor, dorințelor și problemelor acestora cu ajutorul inteligenței artificiale.

Mai jos, o știre scrisă de Inteligența Artificială pe acest subiect:

Primarul municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, pare să fi găsit soluția magică pentru a-și rezolva problemele de administrare: un robot consilier! Într-un gest inedit, Carabelea l-a invitat pe robotul „Ion”, primul consilier guvernamental din lume bazat pe inteligență artificială, să facă o oprire și în orașul său.

Robotul „Ion” se află într-o campanie prin toată țara pentru a afla ce își doresc românii și a-i implica în actul democratic și guvernamental. Așa că va ajunge și în Piatra-Neamț, oferindu-i astfel primarului Carabelea o speranță nouă în lupta sa împotriva valului de critici care i-au însoțit proasta administrare a orașului.

Cu un număr impresionant de 19 consilieri în mandatul său, primarul Carabelea s-a simțit neîmplinit și a decis să cheme în ajutor inteligența artificială a unui robot. Poate acesta va putea să scape orașul de criticile și nemulțumirile pe care le-a atras prin deciziile sale neinspirate.

Nu putem decât să ne amuzăm cu gândul că o inteligență artificială ar putea face mai bine decât 19 oameni aleși să consilieze primarul. Poate robotul „Ion” va dezvălui că problema din Piatra-Neamț nu este în proasta administrare a primarului, ci în faptul că oamenii care îi oferă sfaturi nu sunt suficient de roboți.

În timp ce mulți ar putea crede că acest gest al primarului Carabelea este un semn de inovație și modernizare, alții nu pot să nu se întrebe: când vom avea roboți și ca primari? Poate că ar fi timpul să ne întoarcem la alegeri și să votăm un robot la conducerea orașului, poate atunci vom avea parte de o administrație perfectă, fără greșeli umane.

În concluzie, primarul Carabelea pune toate speranțele în robotul „Ion”, în speranța că acesta va reuși să acopere greșelile și să îndrepte proasta administrare a orașului. Vom aștepta cu nerăbdare să vedem dacă inteligența artificială va fi soluția salvatoare sau dacă acesta este doar un alt episod dintr-un film SF prost regizat.

PUBLICITATE