Primăria va stinge iluminatul festiv timp de 5 minute în semn de solidaritate față de ucraineni

Primăria Piatra-Neamț anunță că va stinge iluminatul festiv în această seară, timp de 302 secunde (5 minute), în semn de solidaritate față de ucraineni.

Comunicatul Primăriei Piatra-Neamț:

Astăzi se împlinesc 302 zile de la începerea războiului sângeros și nedrept din Ucraina, unde mii de oameni nevinovați și-au pierdut viața.

Pe lângă decesele de pe frontul de luptă, peste 10 milioane de oameni suferă în această iarnă din cauza atacurilor asupra infrastructurii energetice din Ucraina.

Milioane de oameni – mame, copii, bunici – care vor trebui să înfrunte temperaturi critice fără electrictate, fără căldură și fără gaze naturale.

Rețeaua „United4Ukraine” a lansat o inițiativă prin care orașele lumii își pot manifesta solidaritatea față de această catastrofă umanitară care se întâmplă în prezent în Ucraina.

Piatra-Neamț se alătură acestei inițiative și în această seară, de la ora 20:00, vom stinge iluminatul festiv din oraș pentru 302 secunde, într-un act simbolic de solidaritate față de ucrainenii care anul acesta trec prin iarnă în întuneric total și în frig.

PUBLICITATE