Prefectul de Neamț, raport privind măsurile impuse din cauza condițiilor meteo (8 ianuarie, ora 19:00)

Prefectul județului Neamț a anunțat în această seară, în jurul orei 19:00, măsurile luate astăzi din cauza condițiilor meteo severe, inclusiv restricțiile de trafic și suspendarea cursurilor în mai multe școli.

Vezi și Ce sectoare de drum sunt închise în Neamț (8 ianuarie)

Mai jos, comunicatul prefectului Adrian Niță:

Sunt preocupat îndeaproape de menținerea stării de viabilitate a drumurilor nationale și judetene de pe raza județului Neamț, tocmai de aceea, încă de ieri dimineata s-a intervenit pe toate drumurile cu 84 de utilaje fiind folosite aproximativ 956 tone de sare și 4,25 tone clorură de calciu.

Astăzi am convocat CJSU și am luat decizia ca sa restricționam traficul auto pentru toate categoriile de autovehicule, cu excepția autovehiculelor care asigură intervenția în situații de urgență, pana mâine dimineata la ora 10, pe următoarele sectoare de drum:

– DJ 157 Horia – Trifești –Giulești – Făurei
– DJ 157J Podoleni – Negritești – Hoisești
– DJ 159 Bahna – Izvoare

Unități de învățământ care își vor suspenda mâine cursurile:
– Scoala Gimnazială Nr. 1, Comuna Făurei
– ⁠Școala Gimnazială, comuna Bahna
– ⁠Școala Gimnazială, Comuna Dulcești
– ⁠Școala Gimnazială, Comuna Trifești
– ⁠Școala Gimnazială “Nicolae Apostol”, Comuna Ruginoasa
– ⁠Școala Gimnazială I.I.Mironescu Tazlău

Anunțul va fi făcut pe grupurile elevilor-parintilor-dirigintilor, pentru ca elevii navetisti din zonele precizate sa nu efectueze deplasarea către unitățile de invatamant-unde fac naveta!
Directorii unitatilor de invatamant vor anunta dirigintii pentru a li se motiva absența.

S-au mai înregistrat pe parcursul acestei zile probleme pe DN15D, la ieșirea din Județ spre Vaslui, în zona denumită Dealul Mărului, unde din cauza viscolului și a faptului ca mai multe tiruri se deplasau neechipate corespunzător, drumul a fost blocat.
A fost instituită restricție de tonaj pentru vehicule cu masă mai mare de 7,5 tone cu excepția autovehiculelor care asigura intervenția pentru situații de urgență, incepand cu ora 13:00, până la încetarea fenomenelor meteo.

Astăzi, CLSU Roman, s-a întrunit și a luat decizia ca circulația pe varianta ocolitoare Roman Est să fie închisă pana mâine la ora 8.

Pe DN 15D, Piatra Neamț- Roman, sector de drum afectat din cauza viscolului, acționează mai multe utilaje și o autofreza.

În afară de situația drumurilor pe care acționăm cu toate utilajele , suntem preocupați și de situația pacienților care necesită dializă și a femeilor însărcinate ; în acest sens am stabilit ca DSP și SAJ să țină legătura permanent cu medicii de familie astfel încât să putem asigura intervențiile transportul sau internările pentru pacienți oricând este cazul.

Pana la aceasta ora, Nu au fost raportate probleme în ceea ce privește furnizarea energiei electrice.

În momentul de față se acționează pe toate drumurile naționale și județene cu utilaje și material antiderapant. Am rugămintea către toți participanții la trafic să evite deplasările dacă nu sunt necesare și sa își echipeze autovehicolele corespunzător anotimpului rece! Va mutumesc!

PUBLICITATE