Polițiștii nemțeni, maraton de fapte bune în această săptămână (FOTO)

Polițiștii din Neamț au dedicat săptămâna aceasta acțiunilor caritabile, aducând bucurie și speranță în comunitățile locale, de la copii până la familii întregi, într-o serie de evenimente emoționante.

Polițiștii din județul Neamț au desfășurat în această săptămână un „maraton al faptelor bune”, demonstrând că rolul lor în comunitate depășește atribuțiile obișnuite de menținere a ordinii și siguranței.

Marți, polițiștii din Bârgăoani au început seria de acțiuni (vezi articol AICI), urmați de colegii lor de la Secția de Poliție Rurală Ion Creangă. Aceștia au oferit cadouri și au adus zâmbete pe fețele a 5 familii cu 11 copii, arătând astfel grija față de comunitatea lor.

„Deși de câteva zile Cristian își desfășoară activitatea la Secția de Poliție Rurală Ion Creangă, gândul i-a rămas la cei în mijlocul cărora s-a aflat timp de 16 ani.

Astfel că, alături de Răzvan, polițist la Postul de Poliție Valea Ursului, au devenit mesageri ai faptelor bune.

Deși se aflau în timpul liber, aceștia s-au dedicat unei misiuni aparte, aceea de a aduce zâmbete pe fețele a 5 familii cu 11 copii.” – a transmis Poliția Neamț

Miercuri, echipa de la Secția de Poliție Rurală Săbăoani a continuat tradiția, devenind Moș Crăciun pentru copiii localității, oferind cadouri și momente de neuitat. Polițiștii au subliniat importanța de a fi alături de comunitate în momente de bucurie și sărbătoare, nu doar pentru a impune reguli.

„Societatea ne vede adesea ca pe cei care asigură ordinea și respectul legii, dar suntem oameni cu familii și emoții. Această acțiune ne permite să arătăm că suntem aici nu doar pentru a impune reguli, ci și pentru a fi alături de comunitatea noastră în momentele de bucurie și sărbătoare” – a fost mesajul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani.

Joi, polițiștii nemțeni au fost gazde pentru patru grupuri de colindători, care au adus spiritul sărbătorilor de iarnă prin colinde și tradiții strămoșești. Costumele populare și prezența colegilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț au adăugat un plus evenimentului.

Întâlnirea de astăzi ne-a a amintit cât de profunde spiritual sunt sărbătorile românești de sfârșit de an, ne-a umplut sufletele de bucurie, dar și de liniște sufletească.

La finalul momentelor artistice, colindătorii a fost răsplătiți de Moș Crăciun, care le-a promis acestora că va reveni să îi vadă și în noapte de ajun.” – a mai precizat Poliția Neamț

Vineri, polițiștii de la Secția de Poliție Rurală Ion Creangă au vizitat 25 de familii, dăruind cadouri și bucurie, reiterând ideea că a dărui este un act valoros și sufletesc.

„Crăciunul este vremea în care dorințele de peste an se pot împlini.

Ideea de a dărui ne face să ne simțim mai utili și mai valoroși sufletește.

Atunci când dăruim nu oferim doar lucruri, ci și timp și emoții, devenind astfel părtași la bucuria celuilalt.

Ne dorim să păstrăm bucuria de a dărui, nu doar în perioada sărbătorilor, ci în tot anul deoarece, atunci când dăruim, nu dăruim din buzunarul nostru, ci din sufletul nostru și asta este ceea ce contează cu adevărat.” – au precizat polițiștii

Sâmbătă, mesagerii faptelor bune au vizitat localitățile Zănești și Dochia, aducând lumina și speranța în casele celor aflați în nevoie, cu sprijinul echipei ALL4FIT Piatra-Neamt și al altor donatori.

„În Zănești, patru copilași alături de mama și bunica lor, îl așteptau cu inimile pline de speranță și emoție pe Moș Crăciun. Și la Dochia o familie cu doi băieți i-au primit cu brațele deschise. Anul acesta i-a pus la grea încercare, dar iată că faptele bune nu îi ocolesc pe cei aflați în nevoie.

Echipa ALL4FIT Piatra-Neamt, în colaborare cu Moș Crăciun, care a organizat anul acesta „Maratonul faptelor bune”, polițiștii de la Secția de Poliție Rurală Săvinești, și, desigur, toți cei cu suflet mare care au sprijinit acest proiect prin cadouri și donații, au fost mesagerii acestei bucurii aduse în căminul celor care au nevoie de ea.

În spatele acestei inițiative stă Alex, un luptător S.A.S., care ne demonstrează că dincolo de uniformă se află oameni cu suflet nobil, gata să ofere sprijin și să aducă speranță în viața celor aflați în dificultate.” – a mai transmis Poliția Neamț

Duminică, în Ajun de Crăciun, polițiștii de la Secția de Poliție Rurală Ion Creangă au reînviat spiritul sărbătorilor în comunitate, demonstrând că faptele bune pot aduce bucurie și căldură în inimile tuturor.

„Este ajun de fapte bune, ajun de bucurie, iar gestul lor a adus bucurie în comunitate.

Sărbători cu bucurie!” – este mesajul polițiștilor nemțeni

Această săptămână plină de gesturi generoase și de dragoste față de aproapele ne amintește că în spatele uniformei se află oameni cu suflete mari, gata să se implice și să aducă schimbări pozitive în comunitate.

PUBLICITATE