Poliția Neamț, acțiuni de control în weekend, soldate cu 130 de sancțiuni

În weekend-ul 15 – 17 decembrie, polițiștii nemțeni au desfășurat o serie de acțiuni concentrându-se pe siguranța cetățenilor, prevenirea violenței și a incidentelor rutiere, precum și pe combaterea furturilor de animale și a ilegalităților asociate cu sacrificarea și comercializarea acestora.

În data de 15 decembrie, în intervalul 08:00 – 12:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare au acționat pentru combaterea criminalității stradale și a încălcărilor legislației rutiere. Ziua următoare, aceste activități au fost extinse în secțiile rurale Dulcești, Ion Creangă, Săvinești, Săbăoani și Gârcina.

În perioada 16-17 decembrie, o colaborare între Serviciul de Ordine Publică, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Biroului Protecția Animalelor, Poliția orașului Roznov și secțiile rurale Săbăoani, Ștefan cel Mare și Bicaz, împreună cu specialiștii D.S.V.S.A. Neamț, s-a concentrat pe prevenirea furturilor de animale, verificarea legalității sacrificării și comercializării acestora și prevenirea pestei porcine africane.

În urma acestor acțiuni, polițiștii au aplicat 130 de sancțiuni contravenționale, au retras 6 certificate de înmatriculare și au reținut un permis de conducere. De asemenea, au fost efectuate verificări și testări cu aparatul etilotest la aproximativ 260 de vehicule.

Pe lângă acestea, polițiștii de la Secția de Poliție Rurală Ion Creangă au confiscat 4,07 metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 1.800 de lei, aplicând sancțiuni contravenționale conform Legii 171 din 2010.

PUBLICITATE