Poliția Locală Piatra-Neamț, controale în mijloacele de transport public (FOTO)

Astăzi, 5 august 2024, polițiștii locali din Piatra-Neamț, alături de reprezentanții S.C. Troleibuzul, au desfășurat o acțiune de combatere a călătoriilor ilegale și a comportamentelor antisociale în mijloacele de transport public.

„Astăzi, 05.08.2024, polițștii locali de ordine publică – Serviciul Dispecerat, Pază și Intervenție – Poliția Locală Piatra Neamț, împreună cu reprezentanții Compartimentului Control – S.C. Troleibuzul, au desfășurat o acțiune pe linie specifică privind prevenirea și combaterea călătoriilor ilegale și a faptelor antisociale în mijloacele de transport public de călători.

Acțiunea a avut loc în cursul dimineții, continuînd și după amiază, până la ora 21.00  și are ca scop identificarea și sancționarea persoanelor care călătoresc cu autobuzele S.C. Troleibuzul fără bilet, abonament ori legitimație de călătorie și a celor ce manifestă un comportament neadecvat, nu păstrează curățenia sau aduc prejudicii mijloacelor de tansport, încălcând astfel prederile H.C.L. 228/2021 și ale Legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, operatorul de transport sesizând în ultima perioadă o creștere a numărului de persoane care nu respectă normativele sus amintite.” – a transmis Poliția Locală

Pe lângă verificarea biletelor de călătorie, polițiștii locali au avut în vedere și prevenirea furturilor din buzunare sau bagaje.

„Acest gen de acțiuni vor continua, urmând ca persoanele depistate că încalcă prevederile legale în vigoare, să fie sancționate contravențional.” – mai spune Poliția Locală

PUBLICITATE