Piatra-Neamț – Poliția Locală, campanie în școala din cartierul Văleni


Poliția Locală Piatra-Neamț, împreună cu polițistul de proximitate din cadrul  Poliției municipiului Piatra-Neamț care are în responsabilitate zona cartierului Văleni și reprezentanți ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Neamț,  au participat la o acțiune în unitatea școlara aferentă cartierului Văleni din municipiul Piatra-Neamț – Școala generală nr. 7, acțiune subscrisă unei campanii de prevenire a infracțiunilor cu violență, a consumului de alcool și droguri.

În cursul acestei acțiuni, concepută ca având un caracter interactiv, au fost purtate discuții deschise cu elevii, fiind prezentate acestora o serie de materiale video prin care mai multe personalități marcante ale sportului românesc și-au descris propria evoluție în carieră, urmărindu-se astfel puterea exemplului,  în opozitie cu tineri aflați în centre de detenție.

De asemenea, au fost prelucrate prevederile Legii 61/1991, republicata,  pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și infracțiunile de furt, tâlharie, tăinuire, însușirea bunului găsit, viol și înșelăciune, conform noului Cod Penal, fiind distribuite în acest sens pliante  “ STOP VIOLENȚEI” elevilor participanți.

Precizăm că asemenea acțiuni vor continua în unitățile de învățământ, aflate în responsabilitatea Poliției Locale Piatra-Neamț.

D.M.B.
PUBLICITATE