Piatra-Neamț, destinație turistică majoră: viziunea președintelui PNL Neamț, George Lazăr

Având convingerea că Piatra-Neamț poate deveni un pol de atracție turistică deosebit de valoros, președintele PNL Neamț, George Lazăr, susține ideea implementării proiectului Traseul Uriașilor din Povestea lui Harap-Alb.

Împreună cu reprezentanții instituționali și oficialitățile locale, a avut loc o întâlnire de o importanță majoră, ce a vizat transformarea acestei viziuni într-o realitate palpabilă.

Piatra Neamț oraș turistic, nu e doar un vis, nu e doar un deziderat, este un proiect care va deveni realitate în următoarea perioadă”, a declarat Lazăr.

Alături de el s-au aflat personaje cheie pentru realizarea acestui proiect ambițios: primarul Andrei Carabelea, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, precum și colegii parlamentari, Eugen Țapu-Nazare și Tudor Polak. De asemenea, au participat reprezentanți ai Romsilva și ai Agenției Naționale pentru Arii Protejate.

Principalul obiectiv al întâlnirii a fost analizarea și identificarea celor mai bune soluții legale pentru implementarea și valorificarea proiectului Traseul Uriașilor din Povestea lui Harap-Alb. Proiectul vizează amenajarea unui traseu turistic pe dealul Cozla, cu scopul de a promova turismul local și de a evidenția instalația de telegondolă existentă.

Lazăr a subliniat potențialul extraordinar al acestui proiect, care poate revoluționa turismul în zona respectivă și poate atrage atenția asupra frumuseții naturale a regiunii. El a accentuat eforturile comune ale tuturor celor implicați în consolidarea și valorificarea resurselor naturale, subliniind importanța de a crea o experiență turistică de excepție pentru vizitatorii municipiului Piatra-Neamț.

Mai jos, mesajul președintelui George Lazăr:

„Piatra Neamț oraș turistic, nu e doar un vis, nu e doar un deziderat, este un proiect care va deveni realitate în următoarea perioadă.

Am avut in cursul acestei săptămâni, o întâlnire consistentă si aș spune extrem de productivă cu domnul primar Andrei Carabelea , cu domnul Ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet si colegii parlamentari, Eugen Țapu-Nazare si Tudor Polak ,domnii subprefecți, consilierii județeni și comisarul general al Gărzii de Mediu, Andrei Corlan.
Alături de noi au participat și reprezentanți ai Romsilva și ai Agenției Naționale pentru Arii Protejate.

În calitate de președinte al Partidului Național Liberal Neamț, am identificat împreună cele mai bune soluții legale pentru implementarea și valorificarea proiectului Traseul Uriașilor din Povestea lui Harap-Alb, propus de domnul primar pe dealul Cozla, în scopul dezvoltării turismului din municipiu și pentru a pune în valoare instalația de telegondolă existentă.

Proiectul Traseul Uriașilor din Povestea lui Harap-Alb propus are potențialul de a revoluționa turismul local, aducând un plus de valoare și atrăgând atenția către frumusețea naturală a zonei, inclusiv prin valorificarea telegondolei existente.

Eforturile noastre comune vizează nu doar consolidarea proiectului, ci și găsirea soluțiilor optime pentru a pune în valoare resursele naturale și a crea o experiență turistică de excepție pentru vizitatorii municipiului Piatra Neamț.

Ca reprezentant al PNL Neamț, mă angajez să continui această colaborare activă cu primarul Municipiului Piatra Neamt, dl Andrei Carabelea și să susțin astfel de proiecte in turism , care pot aduce progres și dezvoltare durabilă în municipiul Piatra Neamț.”

PUBLICITATE