Piatra-Neamț: Circulație alternativă, pe un sens, pe podul de la Căprioara

Primarul Andrei Carabelea a convocat astăzi Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a hotărî măsurile imediate ce trebuiesc luate în contextul surpării balustradei și a unei părți dintr-un trotuar de pe podul peste pârâul Cuiejdi de pe Bd. 9 Mai, din zona Pieței Centrale. (vezi articol AICI)

Măsurile care s-au stabilit în acest caz sunt interzicerea circulației pietonale pe acest pod, pentru siguranța pietonilor, și devierea circulației pietonale pe podul din zona bazei sportive VIP și a fabricii de confecții EMA (fostă 8 Martie).

Aceste măsuri se aplică până ce o expertiză tehnică va confirma siguranța pietonilor.

O altă măsură care s-a dispus în sedința de astăzi o reprezintă circulația rutieră alternativă pe câte un sens pe podul peste râul Bistrița de la Căprioara, măsură ce va fi pusă în aplicare cu luarea celorlalte măsuri necesare pentru a nu îngreuna traficul rutier pe Bd. 9 Mai, după obținerea avizului Comisiei Rutiere a municipiului Piatra-Neamț.

„Ambele poduri, atât puntea de la ștrand cât și podul de la Căprioara sunt în condiții destul de avansate de degradare și într-o stare necorespunzătoare.

Pentru că ne dorim să se circule în condiții de siguranță pe Podul de la Căprioara și având în vedere că expertiza tehnică ne arată că acest pod nu are lățimea necesară pentru circulație pe ambele sensuri, precum și faptul că prezintă elemente vizibile de degradare, am hotărât astăzi în CLSU ca să asigurăm circulație alternativă pe câte un sens pe podul de la Căprioara.” – a declarat primarul Andrei Carabelea.

Vezi și Piatra-Neamț: Primăria instituie restricții pe puntea de la ștrand: maxim 10 persoane simultan

PUBLICITATE