Piatra-Neamț – Cea mai mare creștere a taxelor și impozitelor locale din ultimii ani

2024 vine cu cele mai mari creșteri ale taxelor și impozitelor locale din ultimii ani în Piatra-Neamț. Proprietarii de locuințe, mașini și terenuri vor plăti mai mult comparativ cu anul trecut cu aproximativ 14%.

Începând cu data 5 ianuarie 2024, locuitorii municipiului Piatra-Neamț plătesc taxele și impozitele locale, adică cele pentru casele, mașinile și terenurile pe care le dețin, cu 13,8% mai mult.

Astfel, dacă anul trecut proprietarul un apartament în Piatra-Neamț a plătit 239 de lei, anul acesta va plăti cu 32 de lei mai mult, adică 271 de lei.

Practic, este efectul indexării cu rata anuală a inflației, fiind și una dintre cele mai semnificative majorări din ultimii ani.

Totuși, există primării în țară unde taxele și impozitele nu au avut creșteri așa de mari. De exemplu, în Oradea, acestea au crescut cu doar 7% pentru că s-a găsit o soluție legală de a nu pune presiune financiară pe mediul de afaceri și pe populație (Citește mai multe aici)

Bineînțeles, această creștere nu îl va afecta deloc pe primarul municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, care nu contribuie cu niciun leu la bugetul local de pe urma bunurilor impozabile și asta încă din anul 2020, de când a fost ales. (vezi articol AICI)

Am solicitat reprezentanților Primăriei Piatra-Neamț încă de la sfârșitul anului trecut o sinteză a taxelor care vor crește în acest an la nivelul municipiului, dar până astăzi nu am primit-o.

În schimb, ni s-au dat asigurări că se lucrează la un comunicat de presă în care vor fi anunțate toate creșterile (sau scăderile, dacă sunt) de taxe de anul acesta și pe care îl vom publica când îl vom avea.

Vezi și Primarul de Piatra-Neamt nu plătește niciun leu taxe si impozite la bugetul local!

PUBLICITATE