Piatra-Neamț – Bazinele din Ștrand se închid temporar

Accesul publicului la cele 4 bazine din incinta Ștrandului Municipal Piatra-Neamț a fost interzis temporar.

Rezultatele probelor prelevate de DSP Neamț au arătat neconformități bacteriologice.

Direcția de Sănătate Publică Neamț a dispus suspendarea activității bazinelor pentru dezinfectare și tratarea apei.

Mai jos, comunicatul Primăriei Piatra-Neamț:

Accesul publicului la cele 4 bazine din incinta Ștrandului Municipal Piatra-Neamț nu este permis temporar, în urma unor rezultate neconforme ale calității apei. În următoarele zile, bazinul mare, bazinul mic pentru copii și cele două bazine din zona VIP vor fi închise clienților pentru a se efectua operațiunile de schimbare și tratare a apei. 

În urma unui control efectuat zilele trecute de către Direcția de Sănătate Publică Neamț, au fost prelevate probe din bazine, iar rezultatele de astăzi au arătat că apa este necorespunzătoare din punct de vedere bacteriologic. Medicii specialiști ai DSP Neamț au dispus suspendarea activității pentru cele 4 bazine, spălarea și dezinfectarea apei. 

Marți, 25 iunie, vor fi prelevate din nou probe, urmând ca, în cazul în care rezultatele vor arăta că apa este conformă standardelor de sănătate publică, bazinele să fie redeschise.

Apa din bazinele Ștrandului Municipal este supusă periodic unui proces de tratare, clătire și împrospătare, iar cu frecvență zilnică este analizată din punct de vedere chimic.

PUBLICITATE