Petrecere caritabilă în aer liber pentru o cauză nobilă în Neamț: Retro Disco Nights

RETRO DISCO NIGHTS are loc pe 26 & 27 iulie
Organizatorii își propun să strângă suma de 3500 euro pentru recuperarea unei tinere mămici operate pe creier din Borlești

Retro Disco Nights se întoarce cu chef de distracție pe 26 și 27 iulie, la intrare în sat Nechit, comuna Borlești, Neamț, pentru cea de a 4-a ediție. Locația evenimentului o veți găsi cu precizie pe Google Maps.

Evenimentul este gândit și organizat de Asociația NOI – Dezvoltare, Progres, Comunitate pentru a fi o punte între generații, un prilej de distracție și socializare, dar mai ales pentru a ajuta pe cineva aflat în nevoie din comunitate. Astfel, organizatorii vă invită la o petrecere pe muzica anilor ’80, ’90 și 2000, în aer liber, sub pădure, fără semnal la telefon, unde adună laolaltă elemente de decor kitsch menite să inspire nostalgia deceniilor decembriste și imediat post-decembriste cu care participanții să se fotografieze, despre care să le povestească copiilor lor și nu în ultimul rând, cu care să intre în atmosfera de petrecere. 

Evenimentul își doreste sa aducă in atentia participantilor unele dintre cele mai sensibile cazuri din comunitatea locala. La cea de-a doua editie Retro Disco Night organizatorii Asociatia NOI- Dezvoltare, Progres, Comunitate au luptat pentru cauza lui Sebastian Pricope, care suferă de Leucemie acută limfoblastică cu precursor B  si pentru care a strans  suma de1400 de euro din donatii, in urma evenimentului. Ediția de anul trecut a reușit să adune suma de 2600 de euro (12,835 lei) pentru terapia specializata de care are nevoie Purcaru Mihai-Adrian, baietelul de 6 ani din comunitate cu sindrom Down.

Cea de-a 4-a editie isi propune sa strângă suma de 3500 euro, pentru Matei Elena Maria, o tânără mămică de 26 de ani, căreia i-a fost fost extirpată o tumoră de pe trunchiul cerebral. Elena Maria a fost diagnosticată și operată în martie anul acesta și a rămas în urma operației cu  paralizie pe partea stângă, prin urmare, dificultăți locomotorii. Nu mai vede bine cu ochiul stâng, nu poate înghiți corespunzător. Elena Maria are nevoie de recuperare specializată pe care o poate primi la Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia Iași. 

Recuperarea recomandată este cea care folosește tehnologia robotică și se realizează cu ajutorul unei echipe formate din specialiști în recuperare medical funcțională pentru pacienții cu afecțiuni neurologice și neuromotorii. Planul terapeutic include recuperare asistată, reeducare și stimulare funcțională, izokinezie, fizioterapie, sisteme de realitate virtuală și terapie ocupațională și costă 14.000 de lei pentru două săptămâni. 

Însă mama nu este singura care are nevoie de sprijin în familia Matei. Ianis-Adrian, băiețelul de 5 ani al familiei are nevoie de cea de a 2-a operație pe cord deschis la Târgu Mureș, suferind de Tetralogia Fallot.

Cei care vor să doneze o pot face direct în contul Asociației folosind următoarele date: 

Nume: ASOCIATIA NOI

IBAN: RO72 RNCB 0196 1739 0462 0001

RNCBROBU


Activitatea Asociației NOI se concentrează pe susținerea informării, a dezvoltării zonei rurale din care provin membrii ei, pe progresul moral al cetățenilor și pe construirea unui grup de acțiune în comună care să fie orientat spre unitate, și ajutor reciproc pentru estomparea diferențelor dintre oameni și formarea unui puternic spirit de colaborare.

Vineri, 26 iulie, de la ora 18:00, la intrare in satul Nechit, Asociatia NOI-Dezvoltare, Progres, Comunitate ii asteapta pe toti pasionații de muzica retro disco, pop, etc. atât românească, cât și internațională, de Jocurile Copilăriei și de natură sa socializeze si sa dea startul petrecerii. In spatiul evenimentului  se vor desfasura și activitati pentru copii aduse de Lotus Academy Events.

Sambata, 27 iulie, de la ora 13:00, Fundatia Autonom va prezenta un program special de activități. Timp de 4 ore, copii, adolescenti si tineri sunt asteptati sa se joace, sa experiementeze si sa interacționeze unii cu alții, dar si cu voluntarii dedicați ai Autonom. 

Spațiul este prietenos pentru camping cu cortul sau rulota.  

Proiectul Retro Disco Night, ediția a 4-a este organizat de Asociația NOI – Dezvoltare, Progres, Comunitate în parteneriat cu Primăria Borlești și Consiliul Local Borlești, Asociația . Cu sprijinul Fundatiei Autonom, Cristian Codrescu Photos.

După atâta dans, poate ți se face foame și sete, așa că ii avea in spatiu pe: Codrul Boieresc și Turnul Berarilor, La Ciupercuțe, Pun Dragoste, Capucin’s Bite, La Piți, Braseria Gurmand si alți vendori care sunt gata să te trimită cu energie înapoi pe ringul de dans.

Alți participanți: Pumkin’s Box PhotoBooth, Maria Petrariu-artist, Lotus Academy Events.

Parteneri media: IQads, SMARK

PUBLICITATE