Peste 700 de candidați susțin bacalaureatul de toamnă la Neamț

În județul Neamț, 708 candidați, dintre care 498 din seria curentă și 210 din seriile anterioare, vor susține examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă. Probele scrise se desfășoară în perioada 19-21 august, iar rezultatele vor fi afișate pe 26 august.

La nivelul județului Neamț, în sesiunea august 2024 a examenului național de bacalaureat sunt înscriși 708 candidați, din care 498 candidați provin de seria curentă și 210 de candidați provin din seriile anterioare.

Probele scrise ale examenului național de bacalaureat se susțin în perioada 19-21 august 2024, după cum urmează:

  • 19 august 2024 – Limba și literatura română – proba Ea) – proba scrisă
  • 20 august 2024 – Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă
  • 21 august 2024 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – proba scrisă

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 26 august 2024 (până la ora 12:00), iar contestațiile se pot depune în intervalul orar 12:00 – 18:00, în aceeași zi. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 30 august 2024.

În județul Neamț, au fost organizate 3 centre de examen și un centru zonal de evaluare.

Precizări pentru candidați:

  • Accesul candidaților în sălile de examen este permis începând de la ora 7:30 până la 8:30. Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid și instrumente de scris.
  • Fiecare probă scrisă a examenului va începe la ora 9:00. Timpul destinat elaborării lucrării scrise este de 3 ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor pentru fiecare candidat.
  • Pentru elaborarea lucrării scrise, candidații folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor folosesc numai creion negru.
  • Pentru probele scrise la disciplinele Matematică sau Geografie, candidații pot să utilizeze instrumente de desen.
  • În sălile de examen este interzisă introducerea următoarelor obiecte: ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea (elevii au obligația de a lăsa aceste obiecte personale în sala de depozitare stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen). Cei care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop nu vor fi acceptați în examen. Probele sunt monitorizate audio-video.
  • Nu este permis accesul candidaților în sălile de examen cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, și nici cu telefoane mobile, căști audio, dispozitive de tip IoT, precum și orice alte mijloace electronice de calcul sau de comunicare/care permit conectarea la internet/rețele de socializare. Încălcarea dispozițiilor privind introducerea de materiale interzise în sălile de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă respectivele materiale au fost sau nu au fost utilizate.
  • Candidații nu au obligația să stea în sală până la finalul examenului, însă nu pot părăsi sala de concurs mai devreme de o oră și jumătate de la distribuirea subiectelor în săli.
  • Un candidat este declarat „reuşit” la examenul național de bacalaureat dacă îndeplinește, cumulativ, următoarele condiții: a susținut probele de evaluare a competențelor, a susținut toate probele scrise și a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea, obținând, în final, cel puțin media 6. Media finală de promovare, pentru fiecare probă, este 5,00 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului trebuie să fie cel puțin 6,00 (șase).

Pentru informații referitoare la desfășurarea probelor scrise, Inspectoratul Școlar Județean Neamț pune la dispoziția celor interesați, în intervalul orar 8:00 – 16:00, linia TELVERDE 0800.816.233 pentru sesizarea evenimentelor neplăcute din cadrul examenului de bacalaureat.

PUBLICITATE