O Gală de Operă și un foc de artificii memorabil încheie Festivalul „Vacanțe Muzicale” la Piatra-Neamț (VIDEO)

Piatra-Neamț a trăit o ultimă seară de poveste la cea de-a 49-a ediție a Festivalului „Vacanțe Muzicale”, organizat de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț.

Într-o atmosferă încărcată de rafinament și eleganță, spectatorii au fost martorii unei Gale de Operă impresionante, care a marcat apoteotic finalul acestui eveniment cultural de excepție.

Sub bagheta dirijorului Cătălin Toropoc, Orchestra „Ionel Perlea” și soliștii Alexandra Grigoraș, Claudia Caia și George Proca au oferit publicului o seară magică, în care arii celebre și uverturi vibrante au răsunat pe scena de la Curtea Domnească. Repertoriul serii, incluzând capodopere de Bizet, Saint-Saëns, Offenbach, Verdi și Mascagni, a transpus audiența într-o călătorie muzicală captivantă, plină de emoție și frumusețe.

Carmen Elena Nastasă, managerul Centrului „Carmen Saeculare” Neamț, a subliniat semnificația acestei ediții speciale:

„Muzica ne face mai buni, ne face mai fericiți, ne vindecă sufletele. Am avut 7 zile de poveste, cu emoții, unele bune, altele mai puțin bune. Am avut dans, am avut îmbrățișări, am avut aplauze, am avut furtună, le-am avut pe toate.

Acesta este spiritul locațiilor muzicale: să fim împreună, să ne bucurăm și să facem și lucruri bune, cum am făcut în acest an. Vă mulțumesc tare mult.

Orice spectacol al Centrului „Carmen Saeculare”, orice manifestare este gândită pentru dumneavoastră și sper că în aceste zile v-ați simțit bine alături de noi. Noi ne-am dat toată silința, după cum bine știți. Le mulțumesc colegilor, echipa care este în spatele acestei povești frumoase.” – a declarat Carmen Elena Nastasă, care a ținut, totodată, să mulțumească finanțatorului principal, Consiliului Județean Neamț.

Evenimentul a fost încununat de un spectaculos foc de artificii, acompaniat de tunuri de confetti, care a adăugat un plus de strălucire și magie serii.

Acest moment de încheiere grandios a reflectat perfect spiritul și esența Festivalului „Vacanțe Muzicale”, un adevărat etalon de excelență culturală și artistică.

Festivalul a demonstrat încă o dată rolul său esențial în peisajul cultural al județului Neamț, transformând Piatra-Neamț într-un veritabil epicentru al muzicii pentru o săptămână întreagă.

Publicul a avut privilegiul de a se bucura de spectacole de înaltă calitate, într-o varietate de genuri muzicale, fiecare seară oferind noi prilejuri de încântare și admirație.

O săptămână plină de emoție și splendoare muzicală s-a încheiat, lăsând în urmă amintiri de neuitat și promisiunea unei a 50-a ediții care se anunță a fi și mai spectaculoasă.

Festivalul „Vacanțe Muzicale” continuă să fie o celebrare a artei și muzicii, un eveniment de referință care îmbogățește sufletele și aduce împreună iubitorii de frumos.

PUBLICITATE