Noua strategie a PSD Neamț în pregătirea alegerilor: Ce a scuipat PNL afară, social-democrații iau în casă

Sub conducerea lui Vasilică Harpa, PSD a adus sub umbrela sa cei doi consilieri excluși din PNL.

În încercarea de a-și mări echipa și portofoliul de lideri, dar și pentru pregătirea alegerilor de anul viitor, președintele PSD Neamț, Vasilică Harpa, a făcut o primă mișcare politică, aducând sub aripa partidului său doi consilieri excluși din PNL Neamț: Vasiliu și Hopșa.

O altă „achiziție” politică a lui Harpa, este și un primar PMP care, tot anul acesta, apărea un susținător al liberalilor, după care iar al PMP-iștilor și acum al PSD. Nu e exclus ca în apropierea alegerilor să-l găsim în poze ca fiind din nou liberal, social-democrat, în „galeria” AUR sau, de ce nu, un fan Șoșoacă.

Asta dovedește că avem o nouă epocă, post-Arsene, în care pepiniera de lideri social-democrați pare a se subția, atât calitativ cât și cantitativ, iar președintele PSD Neamț își extinde privirea către alte partide pentru a-și diversifica echipa. Din păcate, de data aceasta, noile achiziții nu au fost deloc notabile.

Vorbim, totuși, de doi consilieri care nu mai sunt de un an de zile în PNL. Practic, putem spune că ce a scuipat PNL afară ia PSD în casă. O atitudine pe care am mai văzut-o doar la partidele mici și nu la o forța politică ce-și dorește câștigarea alegerilor.

Și mai e o problemă. Susținătorii PSD, mai conservatori, își pot arăta reticența față de această strategie de „transferuri” politice. Mai ales că nu prea am văzut fotografii cu lideri social-democrați pe care partidul să-i promoveze și pe care să-i pregătească pentru bătăliile electorale de la anul. Drept dovadă, unii primari dintre ei se întreabă: „Care este câștigul partidului?”

PUBLICITATE