NEAMȚ: Ziua Vânătorilor de Munte, la Neamț (FOTO)

Daniela SOROCEANU, prefectul județului Neamț, alături de Nicolae-Doru UNGUREANU, subprefect, autorități județene și locale, personalități civile și militare, a participat astăzi, 01 noiembrie, la sărbătoarea Zilei Vânătorilor de Munte, la invitația primarului orașului Târgu Neamț, domnul Vasilică Harpa.

Activitatea de comemorare a ostașilor români căzuți la datorie în Primul Război Mondial s-a desfășurat la Monumentul Mausoleu al Vânătorilor de Munte, a început cu intonarea Imnului Național al României și ceremonia religioasă, au urmat alocuțiunile și depunerea de coroane din partea autorităților, și s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare prin fața Monumentului Vânătorilor de Munte din centrul orașului Târgu Neamț.

”În aceste zile cinstim curajul și devotamentul tuturor vânătorilor de munte, militari activi, în rezervă sau în retragere, ceea ce au dovedit de-a lungul anilor în toate acțiunile militare îndeplinite în țară și străinătate.

Cu prilejul împlinirii a 103 ani de la înființarea Trupelor de Vânători de Munte, îi felicit pe toți cei care au ales o astfel de carieră militară, le doresc succes în îndeplinirea misiunilor ce le revin ca apărători ai valorilor strămoșești.

Glorie și onoare vânătorilor de munte!„ a declarat prefectul, Daniela SOROCEANU.

PUBLICITATE