NEAMȚ: Un scaun, șpagă pentru un polițist

Şeful Postului de Poliţie Bodeşti, a fost trimis, luni, în judecată pentru abuz în serviciu, trafic de influenţă şi luare de mită.

Polițistul este acuzat de 7 infracțiuni: trafic de influență (2 fapte), luare de mită (3 fapte) și abuz în serviciu (2 fapte), infracțiuni săvârșite în perioada 2015 – 10.09.2019.

Pe data de 26 septembrie 2019, ofițerii DGA Neamț au ridicat mai multe înscrisuri iar procurorul a dispus reținerea polițistului pentru o perioadă de 24 de ore. Ulterior el a fost plasat în arest la domiciliu.

Ancheta a scos la iveală motivul pentru care inculpatul a fost reclamat: un împrumut de 10.000 de lei, nerestituit.

Totul a plecat de la un pădurar din Bodeşti, care l-a denunţat pe polițist.

Conform rechizitoriului, una din acuzațiile de abuz în serviciu este că polițistul s-a făcut că nu vede că pădurarul din localitate circulă fără permis.

Pentru „serviciul” oferit, silvicultorul i-a dat omului legii un scaun ergonomic de 369.99 lei, şi, în două rânduri (pe 16 iulie și pe 10 septembrie 2019), câte 500 de lei.

Pădurarul l-a împrumutat și cu suma de 10.000 de lei, iar pentru că polițistul nu i-a mai restituit împrumutul, l-a reclamat.

Cea de-a doua rezidă în faptul că nu s-a sesizat în privinţa infracţiunii de fals în declaraţii, comise de un alt inculpat, privind accidentul rutier în care a fost implicat și i-ar fi cerut în jur de 2.000 de euro ca să obţină o soluţie de clasare.

PUBLICITATE