NEAMȚ: Tricolorul, ridicat pe prima treaptă a podiumului, în Ungaria, de un pietrean

“Deșteaptă-te, române!”, imnul de stat al României, a fost intonat, ascultat și apreciat în Ungaria, la Pecs, unde în perioada 10-12 ianuarie a avut loc Turneul internațional de badminton.

Din lotul României de badminton Under 13 a făcut parte și tânărul pietrean Dragoș Gabriel Niță, în vârstă de 11 ani, elev în clasa a V-a la Colegiul Național „Petru Rareș”.

Sportivul antrenat si indrumat de profesorul Andrei Ursache de la clubul de badminton ACS ANDRIANY Piatra Neamt a  facut  parte din lotul national, alaturi de alti noua sportivi romani, care au dominat categoric un important turneu international.

NATION TO NATION U 13 2020, traditionalul turneu se la Pecs a intrunit in acest an 8 echipe: Cehia, Danemarca, Mixed Team (sportivi din Slovacia si Ungaria, care au inlocuit echipa Bulgariei), Serbia, Slovacia, Slovenia, Romania si Ungaria.

Cele 8 echipe au jucat fiecare cu fiecare, având loc 9 meciuri in cadrul unei intalniri: 3 meciuri de simplu fete, 3 meciuri de simplu baieti si 3 meciuri de dublu (baieti, fete si dublu mixt).

Romania, sub indrumarea antrenorului Stefan Baubeg, a incheiat competitia victorioasa, fiind singura echipa neinvinsa in cele 7 intalniri disputate: 9-0 cu Slovenia si Serbia, 8-1 cu Mixed Team, 7-2 cu Cehia, Slovacia si Ungaria si 6-3 cu Danemarca.

Astfel, in al doilea an consecutiv, echipa nationala de u 13 a Romaniei a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului.

Selecţionata noastră a fost alcătuită din cinci fete şi cinci băieţi, ceilalţi colegi ai Irinei fiind: Cristina Sârbu şi Alexandru Mocanu (CSM Timişoara), Ioana Popescu şi Sorina Jugănaru (Sportul Studenţesc), Simina Turcu şi Alexandru Pene (Armanda Bucureşti), David Sinculeţ (CSS Bacău), Dragoş Niţă (ACS ANDRIANY Piatra Neamt) şi Călin Grăjdieru (Weplay Braşov) – selecţioner fiind Ştefan Baubeg, din Bucureşti.

Clasamentul final arată astfel: 1. România – 14 puncte, 2. Cehia 12p, 3. Slovacia 10p, 4. Ungaria 8p, 5. Danemarca 6p, 6. Selecţionată mixtă 4p, 7. Slovenia 2p, 8. Serbia zero puncte.

Concursul s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile, într-o sală modernă, cu nouă terenuri numai pentru badminton.

Badmintonul nu este un sport necunoscut nemtenilor mai cu seama ca la sfarsitul anului trecut, Sala Polivalenta din Piatra Neamt a gazduit o astfel de competitie care s-a dovedit a fi o reusita atât din punct de vedere organizatoric cât si a numarului mare de participanti.

Astfel de performante nu pot fi realizate fara antrenamente si eforturi substantiale, fara implicare si daruire atit din partea sportivilor, a parintilor cat si a antrenorilor drept pentru care se cuvine a fi transmise multumiri si felicitari atit antrenorului Andrei Ursache cat si sportivilor pe care ii antreneaza, in special tanarului Dragos Gabriel Nita.

Poate asemenea rezultate fac ca cei tineri si in special copiii de varsta lor sa se indrepte cat mai mult inspre sporturi de acest gen, unele mai putin populare dar care, iata, pot aduce satisfactii si sa descopere si valorifice tinere talente.

Felicitari acestor sportivi minunati si indrumatorilor lor si speram ca in acest an sa aiba parte numai de rezultate de acest gen!

PUBLICITATE