NEAMȚ: Telenovelă de Piatra-Neamț cu un soț infidel, un preot și un fals detectiv particular

O femeie din Neamț care bănuia că o înșală soțul, a decis să îl urmărească și a angajat un detectiv particular. În final, s-a terminat cu un divorț și o condamnare pentru detectiv.

Totul a început în 2016, după ce soţia omului de afaceri, suspectând că acesta o înşală, a decis să plece, împreună cu cei doi copii ai săi, de la domiciliu conjugal.

S-au împăcat, dar femeia a continuat să îl bănuiască de infidelitate, așa că a decis să îl urmărească.

Potrivit referatului întocmit de procurori, începând cu anul 2009, femeia a început să suspecteze că soțul său avea o relație extraconjugală, însă acesta a negat. La începutul anului 2016, ea a suspectat din nou că este înșelată cu două femei.

În luna martie 2016, datorită unor probleme familiale, femeia a părăsit domiciliul conjugal împreună cu cei doi copii, iar în urma rugăminților soțului, precum și a fratelui acesteia, a revenit la domiciliu, după aproximativ o lună.

După revenirea la domiciliu, a constatat că bărbatul pleca des de la domiciliu și se plângea, mai tot timpul, că nu mai are bani.

Din acest motiv, la sfârșitul lunii aprilie – începutul lunii mai 2016, s-a decis să angajeze un detectiv particular care, în urma investigațiilor specifice, să stabilească cu ce se ocupă soțul ei, unde se deplasează și dacă are o relație extraconjugală, așa cum suspecta ea.

Ea „a comunicat intenţia sa şi părinţilor precum şi fratelui său, preot în Parohia „Buna Vestire” din Piatra Neamţ”, se menţionează în rechizitoriul procurorilor.

Preotul i-a comunicat surorii sale că el cunoaște pe cineva care se ocupă cu o astfel de activitate. Astfel, preotul l-a apelat pe Ioan B. şi a stabilit o întâlnire cu acesta.

Ioan B a acceptat să desfăşoare activitatea de investigaţie, fără le spune celor doi că el nu este detectiv particular.

Pe 5 mai 2016, bărbatul i-a comunicat soției sale că pleacă din oraș, fapt pentru care femeia l-a sunat pe fratele său, iar preotul l-a apelat pe „detectiv” pentru a începe activitatea.

După mai multe filări, Ioan B. i-a predat preotului înregistrări cu escapadele soțului și a primit suma de 3000 de lei pentru munca prestată.

„Detectivul” și-a continuat activitatea și s-a gândit că poate face rost de bani și de la bărbatul pe care-l fila.

Astfel, i-a cerut suma de 3000 de lei bărbatului pentru a nu-i trimite soției mai multe imagini compromițătoare cu el.

Soțul nu i-a dat bani, în schimb i-a spus că îi va face plângere penală pentru șantaj.

După aproximativ două luni, cu înregistrările primite, femeia a cerut divorțul, desfacerea căsătoriei fiind parafată de instanţă, vina fiind stabilită exclusiv bărbatului.

Bărbatul a depus plângerea penală iar în timpul procesului, bărbatul s-a constituit parte civilă cu suma de 400.000 de euro (300.000 euro reprezentând daune materiale și 100.000 euro reprezentând daune morale).

Judecătorii din Piatra-Neamț au apreciat cuantumul daunelor solicitate ca fiind exagerat, motiv pentru care au admis obligarea inculpatului la plata sumei de 6.000 de lei cu titlul de daune morale.

Detectivul a fost condamnat la 2 ani și 10 luni închisoare (cu suspendare) și amendă penală în cuantum de 3.600 lei.

Dosarul se află în prezent pe rolul Curţii de Apel Bacău, unde în luna ianuarie va începe a se judeca apelul în urma căruia se va pronunţa sentinţa definitivă.

PUBLICITATE