Neamț: Peste 1500 de șoferi testați alcoolscopic într-o săptămână. 40, prinși băuți la volan

Poliţia nemțeană a acţionat săptămâna trecută pentru depistarea celor care conduc autoturisme, pe drumurile publice, în stare de ebrietate. Acţiunea de prevenire a accidentelor rutiere a făcut parte din calendarul de activități al poliţiilor rutiere europene TISPOL.

Într-o singură săptămână, poliţiştii rutieri au constatat 40 de abateri privind conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

În săptămâna 11 – 17 decembrie a.c., de poliţişti au acţionat, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

Acţiunea, desfăşurată simultan pe teritoriul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, a făcut parte din calendarul de activităţi al poliţiilor rutiere europene T.I.S.P.O.L., pentru anul 2017.

Astfel, într-o singură săptămână, în cadrul acţiunii, poliţiştii nemțeni au oprit în trafic peste 1500 de conducători auto, care au fost testați alcoolscopic, fiind constatate 40 de fapte de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

În cadrul acțiunilor, au fost constatate și 34 de infracțiuni, dintre care 29 contra siguranței circulației pe drumurile publice.

PUBLICITATE