NEAMȚ: O femeie a murit după ce s-a aruncat de pe baraj în lacul Bâtca Doamnei (FOTO)

știre actualizată

O femeie a decedat, în această seară, după ce s-a aruncat de pe baraj în lacul Bâtca Doamnei din Piatra-Neamț.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 17:40 când echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț au fost anunțate prin apel la „112” de către un bărbat, că o femeie s-a aruncat în lac.

Potrivit unor surse, bărbatul ar fi văzut femeia (care ar avea în jur de 50 de ani) stând pe baraj iar la scurt timp i-a văzut trupul plutind în apă.

„În urma unui apel la 112, pompierii de la Detașamentul Piatra Neamț au avut o misiune de salvare a unei persoane căzute în lacul Bâtca Doamnei.

Un cetățean ne-a informat că o femeie s-a aruncat în lacul Bâtca Doamnei.” – a transmis sublocotenentul Irina Popa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț

La locul indicat s-au deplasat o autospecială complexă de primă intervenție, autospeciala pentru scafandri, barca și o ambulanță SMURD – TIM.

„Cu ajutorul bărcii, pompierii au scos victima și au predat-o echipajului de pe ambulanța SMURD, care i-au executat manevre de resuscitare.

Ulterior victima a fost transportată la spital în curs de resuscitare.” – a mai declarat Irina Popa.

În ciuda manevrelor de resuscitare, femeia a decedat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț.

Polițiștii nemțeni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă (moarte suspectă) iar în urma cercetărilor vor stabili cu exactitate împrejurările producerii evenimentului.

PUBLICITATE