NEAMȚ: Nemțeancă dusă cu elicopterul la Iași. A ajuns în stare critică după o operaţie de cezariană

O femeie în vârstă de 34 de ani a ajuns în stare critică după o operaţie de cezariană. Ea a fost dusă cu elicopterul din Târgu-Neamţ la Iaşi.

Potrivit ziaruldeiasi.ro operația de cezariană a fost făcută în cursul dimineții, fiind o sarcină la termen însă imediat după finalizarea intervenției a intrat în șoc hemoragic sever.

Din cauza faptului că Spitalul din Târgu-Neamț nu are anestezist și în cursul după-amiezii, dar și pentru că starea era mult prea gravă, femeia a fost dusă cu elicopoterul SMURD şi mai apoi cu un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă la Iaşi, la materintatea „Cuza Vodă”.

Femeia a ajuns la Iaşi în şoc hemorargic, iar o echipă de specialişti ai maternităţii ieşene au intervenit pentru salvarea vieții ei.

În timpul operaţiei, echipa de medici condusă de prof.univ.dr. Mircea Onofriescu a fost şocată să constate că abdomenul femeii era plin de sânge.

Practic, ei au scos 3 litri de sânge, jumătate din cantitatea care se află în corpul unui om. Pentru a-i salva viaţa femeii, medicii au fost nevoiţi să îi scoată uterul.

S-a intervenit chirurgical de către o echipă mixtă formată din obstetrician și chirurg, s-a scos uterul și s-a legat vasul important care aduce sânge către uter pe partea respectivă. Starea este stabilă momentan, cu evoluție spre bine, a declarat dr. Bogdan Doroftei, director medical al maternității pentru sursa citată

PUBLICITATE