NEAMȚ: Ministrul Sănătății despre cazul femeii transferată cu elicopterul SMURD, după cezariană

Cazul pacientei care a fost transportată cu elicopterul SMURD, ieri, din Târgu-Neamț la un spital din Iași, după operația de cezariană, a fost manageriat corect spune ministrul Sănătății.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății a declarat astăzi, pentru Digi24, că medicii de la Târgu-Neamț au procedat corect când au decis transferul femeii care a născut prin cezariană, la Iași, din cauza stării grave în care se afla.

La ora la care spitalul din Iași, în spitalul din Târgu-Neamț era medicul anestezist.

Chiar el a stat de vorbă cu medicii din Iași, spunându-le că este un caz grav, care depășește competențele spitalului nemțean.

Astfel încât s-a realizat transferul pacientei în condiții de siguranță, după ce anterior i s-au făcut transfuzii de sânge, pacienta a fost stabilizată și trimisă la Iași.

Această situație apare rar, un caz foarte grav care depășește competența unui spital municipal și atunci s-a procedat corect.

Pacienta a fost transportată, transferată la un spital de rang superior, astfel încât a putut primi îngrijirile de care avea nevoie”, a spus Sorina Pintea.

Întrebată care a fost starea ei înainte de cezariană, ministrul Pintea a spus că starea pacientei era corespunzătoare, dar s-a înrăutățit în jurul prânzului, atunci când s-a constatat că îi scade tensiunea, că devine instabilă și abia atunci s-a luat decizia transferului la o unitate cu rang superior.

Reamintim că ieri, o femeie de 34 de ani a fost dusă cu elicopterul din Târgu Neamţ la Iaşi, unde medicii i-au scos uterul pentru a-i salva viaţa.

Femeia (care era la a doua cezariană) a născut în jurul orei 9:30, la Spitalul Orășenesc din Târgu-Neamţ, iar după cezariană au apărut complicaţii, astfel că pacienta a fost dusă la Iaşi, la materintatea „Cuza Vodă”.

În timpul operaţiei, echipa de medici ieșeni condusă de prof.univ.dr. Mircea Onofriescu a fost şocată să constate că abdomenul femeii era plin de sânge.

Practic, ei au scos aproape 3 litri de sânge (jumătate din cantitatea care se află în corpul unui om).

Pentru a-i salva viaţa femeii, medicii au fost nevoiţi să îi scoată uterul.

PUBLICITATE