Neamț: Două incendii stinse de pompieri la o bucătărie de vară și un stog de fân

Misiune de stingere incendiu produs la un stog de fân

Luni dimineață, 21.05.2018, la ora 04:52, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la un stog de fân în comuna Bârgăuani, sat Talpa. La locul indicat de apelant s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars aproximativ 1.5 tone de fân.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,folosirea intenționată a sursei de aprindere”.

Misiune de stingere incendiu produs la o bucătărie de vară

Luni, 21.05.2018, la ora 09:58, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o bucătărie de vară, cu posibilitate de propagare la locuință, în comuna Războieni, sat Valea Albă. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț, fiind sprijiniți și de unsprezece pompieri voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul SVSU Războieni.

Datorită intervenției prompte, flăcările nu s-au propagat la locuința aflată în apropierea anexei.

Ca urmare a producerii incendiului, a ars bucătăria de vară, realizată din lemn și acoperită cu plăci de azbociment, cu suprafața de cca. 25 metri pătrați.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,scântei de la un coș de fum deteriorat”.

PUBLICITATE