NEAMȚ: Copil de 3 ani, lovit de mașină. A traversat strada în fugă, prin loc nepermis

Ieri, 22 decembrie, polițiștii au intervenit la un accident rutier produs în localitatea Piatra Șoimului, soldat cu rănirea unui minor de 3 ani.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un tânăr de 25 de ani, din Piatra Șoimului, conducea un autoturism pe strada Șoimului, din direcția Roznov – Poieni, a surprins și accidentat un minor în vârstă de 3 ani care, nefiind supravegheat a ieșit în fugă din curtea locuinței pe carosabil.

În urma impactului a rezultat rănirea minorului, care a fost preluat și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru a preveni implicarea copiilor dumneavoastră în accidente de circulație, vă recomandăm să îi învățați pe cei mici:

-să circule numai  pe trotuare;

-să nu staționeze pe bordura trotuarelor deoarece se pot dezechilibra și cădea în fața mașinilor;

-să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate și semnalizate prin indicatoare sau marcaje;

-acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora, dar nu în grup ci în șir unul după altul;

-să nu se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice ci doar în locurile special amenajate, în parcuri, grădinițe, pe terenurile de sport și întotodeauna sub supravegherea unui adult;

-să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin fața sau spatele autovehiculelor staționate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în stații.

Învățându-i pe copii să circule corect, îi puteți feri de necazuri și vă puteți bucura în continuare de farmecul zâmbetului lor, de liniștea familiei dumneavoastră.

PUBLICITATE