NEAMȚ: Bătrân abandonat pe Ceahlău. „Decizia luată a fost corectă” (FOTO)

Salvamontiștii nemțeni au intervenit au fost solicitați să intervină pentru salvarea unui bărbat din Iași aflat în zona de est a masivului Ceahlău la altitudinea de 1600 m. aflat în hipotermie și impotența funcțională a membrelor inferioare.

Echipa de intervenție a plecat în căutarea bărbatului în jurul orei 19:00, în urma apelului prin 112 și Dispeceratului Național Salvamont.

În zonă stratul de zăpadă atinge aproape 15 cm și temperatura era de -6 grade.

Echipa de salvare a ajuns la victimă în jurul orei 21:00.

Bărbatul din Iași era într-o stare de epuizare avansată și hipotermia începuse să se instaleze serios și avea să-și producă fatalul efect în câteva ore, ținând cont și de vârsta înaintată, 76 de ani.

Bărbatul a făcut parte dintr-un grup de două persoane dintre care un copil de 7 ani.

Au avut și ei dificultăți la urcare și când și-au dat seama că bătrânul nu avea nicio șansă să ajungă la cabană, l-au abandonat și au sunat solicitând intervenția salvamont.

Deși pare dură, inumană și riscantă, decizia luată a fost corectă având în vedere că în ecuație era implicat un copil de 7 ani.

Bărbatul a fost încălzit cu patch-uri termice, i s-au administrat lichide calde și a fost transportat până în Izvorul Muntelui. A refuzat să fie preluat de SMURD sau ambulanță.

Intervenția s-a terminat puțin după ora 24:00.

PUBLICITATE
SURSĂsursa articol: Salvamont Neamț