NEAMȚ: 13 hectare de vegetație distruse de 2 incendii (FOTO)

Două incendii de vegetație au distrus aproximativ 13 hectare de vegetație uscată în localitățile Pipirig și Poiana (Negrești)

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, în jurul orei 14.20, prin apel la 112 pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Pipirig.

La locul indicat s-au deplasat pompieri de la Detașamentul Târgu Neamț cu o autospecială de stingere și pompieri voluntari de la SVSU Pipirig cu autospeciala din dotare.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul.

A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 3 hectare.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.

Și azi-noapte, pompierii Detașamentului Piatra Neamț au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată.

În urma unui apel la 112, din jurul orei 00.02, 16 subofițeri cu două autospeciale de stingere s-au deplasat în localitatea Poiana din comuna Negrești pentru localizarea și stingerea incendiului.

La locul intervenției se aflau pompieri voluntari din cadrul SVSU Negrești și localnici.

Forțele de intervenție au stins incendiul și au stabilit cauza probabilă de producere ca fiind scurtcircuitul electric (cablu electric de la un stâlp probabil rupt din cauza vântului).

A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 10 hectare.

PUBLICITATE