Național: Canabisul ar putea fi legalizat în România. Anunțul făcut de ministrul Finanțelor

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus că se discută despre legalizarea canabisului în România, în scopuri medicinale, în condițiile în care mai multe țări europene au făcut acest lucru.

Eugen Teodorovici a declarat, miercuri, la Parlament, referitor la posibilitatea legalizării cannabisului în scop medicinal, că este de analizat dacă practica europeană este de luat în calcul.

Poate și în România se va ajunge la o dezbatere pe acest subiect, cu argumente de o parte și de alta, și se va lua o decizie. Dacă în vestul Europei sunt multe exemple de legalizare, de ce să nu analizezi dacă practica europeană e de luat în calcul?„, a spus ministrul Finanțelor.

Întrebat dacă se lucrează la Guvern la un astfel de proiect, Teodorovici a spus: „Nu știu dacă la Guvern, dar dacă ieri a fost la Ministerul Sănătății comisia de profil, înseamnă că asta este direcția în care se merge. E deja o practică europeană și justificarea o are, medicinal vorbind. Fiind în fază terminală pacienții, probabil că este o cale de a diminua din suferințele pe care aceștia le au”.

PUBLICITATE