Municipiul Suceava va avea, în premieră, o Facultate de Medicină cu șapte programe de studii

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava are, de vineri, 27 august, o nouă facultate. Prof. univ. dr. Mihai Dimian, prorectorul USV, a anunțat că Hotărârea de guvern cu noua structură a universității, care include și Facultatea de Medicină și Științe Biologice, a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Potrivit prof. Dimian, anul viitor vor funcționa 7 programe de studii în cadrul noii facultăți – licență în nutriție și dietetică, asistență medicală generală, balneofiziokinetoterapie și recuperare, tehnică dentară, biologie, biochimie și masterat în medicină – nutriție și recuperare medicală.

Programul de medicină generală va fi operațional, cel mai probabil, în doi, trei ani. USV a început procesul de înființare a Facultății de Medicină în urmă cu 10 ani.

USV anunță că în perioada următoare, universitatea îşi va continua politica de dezvoltare a noii facultăţi, atât în ceea ce priveşte atragerea unei resurse umane de înaltă calificare, care să se alăture celei deja existente, cât şi în direcţia construirii clădirii care să deservească facultatea, în paralel cu iniţierea demersurilor privind înfiinţarea unui program de studiu de Medicină generală.

Înfiinţarea oficială a Facultăţii de Medicină şi Ştiinţe Biologice reprezintă încununarea unui efort de zece ani, care a început în 2012, când au fost activate primele programe de studiu în domeniul Sănătate.

Ziua de ieri marchează o transformare nu doar a imaginii Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, ci şi a oraşului şi a judeţului Suceava, generând oportunităţi concrete de dezvoltare pe termen lung, de care să beneficieze atât comunitatea locală, cât şi întreaga regiune de nord-est a României. După cum spune sloganul universităţii noastre, am visat, am creat, am inovat şi astăzi avem facultate de medicină la Suceava„, a transmis USV.

PUBLICITATE