Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, vizită de lucru în județul Neamț (VIDEO)

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a fost prezent astăzi, 7 noiembrie, în județul Neamț, într-o vizită de lucru în care au fost inspectate mai multe obiective de investiții din județ.

E o vizită de lucru în primul rând, o vizită în care bifăm de dimineață începând cu ora 9:00 mai multe obiective de investiție atât pe municipiul Roman cât și pe comunele învecinate, venim spre Piatra-Neamț, Gârcina și vizita continuă până spre seară și în alte localități.

Mă bucur că domnul ministru are deschidere spre tot ceea ce înseamnă propuneri de investiții pentru că trebuie să recunosc n-am bifat doar investiții care sunt în curs de realizare, ci am avut și discuții solide, discuții bune, consistente, despre proiecte viitoare de investiții atât pe municipiul Piatra-Neamț cât și pe municipiul Roman și pe celelalte comune, investiții care se vor derula prin Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții sau pe alte acte și programe pe care Ministerul Dezvoltării le are în vedere și sunt investiții care se vor materializa în județul Neamț începând cu anul 2024, cu depunerea proiectelor și semnarea actelor și a acordurilor cadru.

Asta înseamnă că avem deschidere în tot ceea ce înseamnă noi PNL Neamț în Guvernul României la Ministerul Dezvoltării, pentru că e foarte important ca politician nu doar să vorbești, să îți propui lucruri, ci să și le materializezi, nu pentru tine personal, ci pentru oameni, pentru comunități, pentru că dacă vorbim de „Anghel Saligny”, cel mai mare proiect de la Revoluție încoace pe apă, canalizare, infrastructură rutieră, gaz metan, vorbim de alocări de peste 10 miliarde de euro în total multi anual și asta dezvoltă România.

Așa cum Guvernul își propune să dezvolte România și noi ne propunem să dezvoltăm Neamțul, pentru că stăm de prea mult timp de peste 9 ani de zile aproape 10 ani de zile sub o administrație incompetentă în județul Neamț, mă refer la administrația Consiliului Județean Neamț și aici nu vreau să intru în detalii dar ne-am săturat să tot auzim de proiecte pierdute, proiecte abandonate. Sunt proiecte de peste 80 de milioane de euro la Spitalul Județean Neamț care au fost pierdute sau abandonate, nerealizate. Proiect de peste 310 milioane de euro nerealizat, abandonat și alte foarte multe proiecte consistente care ar fi ridicat calitatea vieții în județul Neamț, ar fi adus bani și care nu se mai întâmplă.

Trebuie să ne obișnuim să facem lucruri pentru județul Neamț nu să doar să ratăm obiective importante.” – a declarat George Lazăr, care a mai amintit și despre importanța turismului în județul nostru.

Senatorul Eugen Țapu-Nazare a punctat performanța administrativă a Ministrului Dezvoltării, care a fost primar al orașului Râșnov și președinte al Consiliului Județean Brașov.

„Până să ajungă ministru a avut trei mandate de primar la orașul Râșnov și acolo a preluat acel mandat să spunem pe 0 și a reușit în trei mandate să facă din Râșnov una dintre cele mai căutate stațiuni de nivel național din punct de vedere al turismului.”  – a declarat Eugen Țapu-Nazare, amintind de Dino Parc, restaurarea Cetății Râșnov, liftul pe cremalieră între centru orașului și Cetate, trambulinele de schi.

„Rezultatul este că de la aproape zero turism în Râșnov azi sunt peste 3500 de locuri de cazare pline cu încărcare 100%, un model.

După ce a terminat cele trei mandate de primar a candidat și a câștigat Consiliul Județean Brașov. Pe lângă infrastructura și dezvoltarea comunităților locale din județul Brașov este singurul președinte de Consiliul Județean din țară care a reușit să facă de la zero un Aeroport Internațional în ultimii 50 de ani în România”. –  a mai spus senatorul PNL Neamț

În cadrul conferinței, primarul Andrei Carabelea a amintit de unul dintre cele mai importante proiecte derulate prin programul Ministerului Dezvoltării („Anghel Saligny”) în Piatra-Neamț – conducta de apă de pe bulevardele Traian și Decebal și, ca noutate, a declarat că s-a făcut studiul de fezabilitate pentru noul pod de la „Căprioara”.

La rândul său, ministrul Adrian Veștea a precizat că filiala Neamț a PNL este una dintre cele mai puternice din țară.

„Am venit cu mare drag fiindcă Partidul Național Liberal are o filială extrem de puternică în județul Neamț, una dintre filialele puternice ale noastre, o filială pe care, după ce am văzut și după ce am stat de vorbă cu colegii noștri primari, văzând foarte multe proiecte în implementare, am toată convingerea că vor avea o perspectivă foarte bună anul viitor în perioada campaniei electorale și vor avea șansa să recâștige atât municipiile,  celelalte primării cât și ceea ce cred că este foarte important, de a avea președinte al Consiliului Județean Neamț.

Vă spune o persoană care a coordonat Uniunea Națională a Consiliul Județene din România cunosc județele României, am avut șansa că am perioada în care de când sunt ministru să mă deplasez în peste 30 de județe, să stau de vorbă cu colegii noștri primari, să discutăm la firul ierbii exact toate problemele cu care se confruntă fiecare comunitate, fiindcă fiecare localitate din țară, fie mai mică, fie mai mare, se confruntă cu anumite particularități în implementarea proiectelor, iar datoria noastră este aceea de a le găsi soluții. De fiecare dată am fost însoțit de colegi de-ai noștri din Ministerul dezvoltării tocmai pentru a le oferi o consultanță pe măsură, pentru a le da lămuriri pertinente și de a-i ajuta în implementarea proiectelor pe care le au în derulare.” – a spus ministrul Veștea

Ministrul a mai subliniat programele naționale fără precendent din punct de vedere al finanțărilor care aduc la Neamț 1,390 miliarde de lei prin cele 385 de proiecte (dintre care 311 au deja procese verbale de recepție), iar prin programul „Anghel Saligny” cele 114 proiecte pentru Neamț au o valoare de 1,374 miliarde de lei.

PUBLICITATE