Meniu special de Paște pentru pacienții internați la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț

Sarbatorile Pascale sunt sarbatori cu o imensa încărcătura spirituala, de bucurie, de lumina in sufletele noastre, alaturi de persoanele dragi.

Dar, pentru unii semeni de-ai nostri aceste sarbatori inseamna lupta cu o boala grava, confruntarea cu o interventie chirurgicală sau o alta boala care necesita internare pe o sectie din spital.

„Conducerea spitalului doreste sa aduca un crâmpei din atmosfera Sărbătorilor Pascale tuturor pacientilor internati in Spitalul Judetean Piatra Neamt, care sunt departe de familie.

Meniul special de Paste este pregatit si realizat in bucataria spitalului, in asa fel incat pacientii sa aiba in farfurie produse specifice acestei perioade.” – a transmis Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț

  • La mic dejun: oua rosii, rulada de spanac cu branza de vaci, chec aperitiv, cascaval, cabanos, rulada de pui, branzeturi.
  • La desert se vor îndulci cu traditionala pasca si cozonac.
  • La pranz: ciorba radauteana/ ciorba a la grec, rulada de pui la cuptor cu piure/ salata, snitel cu garnitura de orez si salata.
  • La cina: gratar pui cu cartofi frantuzesti/ cartofi gratinati cu branza la cuptor si gratar de pui cu legume mexicane.

In functie de regimul recomandat de medicul curant pacientii primesc masa zilnic ( regim comun, cardiac, desodat, diabet zaharat, etc.), respectand regim caloric, continut proteine, lipide si glucide, dar si normele in domeniul dieteticii.

PUBLICITATE