ISU Neamț, controale inopinate și amenzi de 431.000 de lei

În prima jumătate a lunii ianuarie 2024, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț a desfășurat o serie de controale la operatorii economici din domeniul turismului și alimentației publice, constatând 73 de neconformități și aplicând amenzi în valoare totală de 431.000 lei.

În cadrul unei serii de controale desfășurate între 01 și 17 ianuarie 2024, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț a luat măsuri stricte împotriva nerespectării normelor de securitate la incendiu de către operatorii economici din domeniile turismului și alimentației publice.

În total, au fost controlați 16 operatori economici.

Pe parcursul verificărilor, au fost descoperite 73 de neconformități legate de securitatea la incendiu, dintre care 4 au fost remediate pe loc.

Pentru restul, ISU Neamț a aplicat 49 de avertismente și 22 de amenzi, cuantumul total al sancțiunilor fiind de 431.000 lei.

De remarcat este faptul că 8 dintre aceste obiective funcționau fără autorizație de securitate la incendiu.

În plus, unul dintre cei doi operatori economici care au fost sancționați cu oprirea funcționării pe 29 decembrie 2023 a remediat deficiențele și a reușit să obțină autorizația de securitate la incendiu conform legislației în vigoare.

PUBLICITATE