ISU Neamț, 125 de intervenții în perioada 22-24 iunie. Trei incendii stinse de pompieri

Trei incendii majore, o salvare de animale și numeroase acțiuni de asistență au marcat activitatea ISU Neamț în perioada 22-24 iunie.

În perioada 22-24 iunie 2024, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț a gestionat 125 de evenimente care au necesitat intervenția serviciilor profesioniste, voluntare și private pentru situații de urgență.

  • 103 cazuri de urgenţă asistate de echipajele SMURD (15 au fost executate de echipajele TIM)
  • 3 incendii
  • 1 salvare de animale
  • 6 acţiuni de asistență a persoanelor
  • 10 acţiuni de protecţie a comunităţilor (asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la accidente rutiere, evenimente publice etc.)
  • 2 alte situaţii de urgenţă.

Incendiu în comuna Hangu

În data de 23 iunie ac, în jurul orei 18:30, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Hangu pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință.
La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda nr 2 de Intervenție Poiana Teiului și SVSU Hangu.
La sosirea pompierilor incendiul se manifesta în interiorul unei bucătării, în apropierea sobei. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars obiecte de mobilier, materiale textile și lemne de foc.
Scanteile căzute pe materiale combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

Coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile a provocat pagube semnificative într-o gospodărie din comuna Gherăești

În data de 24.06.2024, la ora 00:23, pompierii au fost solicitați să intervină în satul Tețcani din comuna Gherăești pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie.
La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Gherăești.
La sosirea pompierilor incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă, la un adăpost pentru animale, o anexă gospodărească (bucătărie de vară), un adăpost pentru plante furajere și acoperișul casei P+1.
Având în vedere suprafața mare afectată de incendiu au fost solicitate în sprijin forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Săbăoani și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
Până la sosirea pompierilor, proprietarii gospodăriei au fost scoși din casă de către cetățenii care au observat incendiul.
De asemenea au fost evacuate 20 de vite și 8 porci din interiorul adăpostului pentru animale.
Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului aproximativ 6 ore. Bilanțul pierderilor a fost semnificativ: anexa gospodărească cu bunurile din interiorul acesteia, adăpostul pentru animale în care se mai aflau 7 vite și 32 porci, adăpostul pentru plante furajere în care se aflau aproximativ 17 t de fân și acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 120 mp.
Efectul termic cauzat de coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

O gospodărie din comuna Grințieș afectată de jocul copiilor cu focul

În data de 24.06.2024, la ora 22:00, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Grințieș pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie.
La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda nr 2 de Intervenție Poiana Teiului și SVSU Grințieș.
La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la acoperișul unei anexe gospodărești (adăpost pentru animale și plante furajere) cu posibilitatea propagării la întreaga construcție și la două locuințe din vecinătate. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul construcției pe o suprafață de aproximativ 60 mp, două tone de plante furajere, o drujbă, materiale textile etc.
Jocul copiilor cu focul a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

PUBLICITATE