Interese ascunse în spatele candidaturii lui Radu Răducu la primăria Bălțătești?

Radu Răducu candidează la primăria Bălțătești cu susținerea fostului primar Radu Viorel Ursache, care speră cel mai probabil să-și vadă datoriile către primărie „uitate”.

Alegerile locale din Neamț sunt privite cu un interes deosebit de către anumiți candidați și susținătorii acestora.

Un exemplu elocvent este în comuna Bălțătești, unde candidatura lui Radu Răducu (PSD este sprijinită puternic de fostul primar Radu Viorel Ursache.

Fostul primar Ursache, condamnat în 2017 de Curtea de Apel Bacău la 2 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, poate spera ca prin sprijinul acordat lui Răducu să-și vadă datoriile către primărie „uitate”.

În urma condamnării, Ursache a fost obligat să achite Primăriei Bălțătești suma de 138.806 lei (la care se adaugă dobânda) cu titlu de daune materiale, plus alți 40.580 de lei (la care se adaugă dobânda), tot cu titlu de daune materiale.

În total, Ursache trebuie să plătească primăriei suma de aproape 180.000 de lei, însă, actualizată, această sumă depășește lejer 250.000 de lei.

Dacă Radu Răducu ar ajunge primar, există șansa că ar putea „uita” de prejudiciul cauzat de fostul primar Ursache, până când această sumă ar ajunge să se prescrie.

Astfel, la Bălțătești, combinațiile și interesele sunt la ordinea zilei pentru anumiți candidați și susținătorii acestora din umbră.